Omega Guard | Ostematrix | Set Buasir | Zinc Complex

Penawar Buasir

Buasir atau juga dikenali sebagai piles atau hemorrhoid adalah situasi yang macam bila kita nak buang air besar, macam ada daging terkeluar >_<

Bukan tu saja, boleh jadi masa buang air tu, darah pun keluar. Oh dear…

Actually buasir jadi sebab saluran darah di dubur dah membengkak. Ia boleh jadi kat dalam atau luar dubur

punca buasir

Punca Buasir

Buasir berlaku disebabkan tekanan yang terlalu tinggi pada salur darah di bahagian punggung dan dubur.

Biasanyadarah di dalam salur darah kat area dubur akan untuk membantu proses buang air. Tapi kalau kita meneran semasa buang air, ia akan meningkatkan tekanan dan menyebabkan salur darah pada tisu ini membengkak

Buasir boleh terjadi disebabkan beberapa punca termasuk sembelit atau cirit-birit, kurang fiber dalam pemakanan, obesity, duduk lama sangat; benda- benda yang bagi tekanan tinggi kat salur darah situ

Ibu mengandung pun boleh kena disebabkan oleh fetus menekan abdomen ibu. Ibu bersalin pun boleh kena kalau ibu meneran kuat sangat.

Rawatan Buasir

Fiber dalam pemakanan

Biasanya buasir boleh dirawat dengan mengubah gaya pemakanan. Banyakkan fiber dalam pemakanan, contoh macam buah oren atau betik. Sayur pun bagus.

Jangan teran

Toksah lah meneran. Kalau sembelit tu, cuba makan buah oren banyak-banyak atau buah prune. Minum air banyak- banyak supaya lembut najis

Fixative procedure

Ada satu teknik di panggil “fixative procedure”. Prosedur ini bertujuan untuk kurangkan darah ke kawasan yang bengkak tadi supaya bengkak tu surut dan hilang

Caranya adalah dengan ikat bahagian buasir tu dengan getah atau menggunakan laser. Ni sah- sah lah bukan buat sendiri, kan

Pembedahan

Kalau teruk sangat, atau kalau ada 2 3 tempat yang bengkak, kemungkinan buasir tu akan dibuang melalui pembedahan.

Set Buasir Shaklee

Shaklee menyediakan Set Buasir yang membantu merawat kawasan yang luka, sekaligus membantu melembutkan najis. Dalam Set ini ada Zinc, Omega dan Ostematrix

20140113_065426

Zinc (sebotol 120 biji)

Merawat luka yang menyebabkan bengkak semakin teruk dan menyukarkan najis untuk keluar. Insya-Allah lama- lama bahagian tu akan surut sendiri selepas amalkan Zinc

Ostematrix (sebotol 120 biji)

Melembutkan najis. Kalau orang sembelit, atau ibu dalam pantang sembelit, memang bagus sangat sangat amalkan Ostematrix ni. Jadi tak perlu lah meneran bila nak membuang. Meneran menambah teruk kan keadaan.

Omega (sebotol 90 biji)

Membantu pengembangan dan pengecutan otot di bahagian dubur. Jadi tak perlu nak meneran. Tadi ostematrix bantu lembutkan najis, insya-Allah Omega pula tolong keluarkan najis dengan mudah.

Harga untuk satu Set Buasir ini adalah hanya RM 246 sahaja termasuk Poslaju.

Untuk order, anda boleh terus hubungi saya ^_^

Khadeejah Hasmad
SMS /Whatsapp : 019-477 3457

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *