Set Resdung Shaklee
Set Resdung

Resdung & Pencegahan Terbaik

Suami saya mempunyai masalah resdung yang saya kira kronik. Kronik sebab saya tak pernah hadapinya. Haha. Kalau tidur lewat sikit, atau kalau cuaca sejuk terlebih, mesti datang selesema.

Lagi satu, jenis alah dengan cahaya matahari dan habuk. Ini memang semua tahu lah kan, kalau resdung, mesti alah dengan habuk.

Selesema ni pulak bukan jenis biasa- biasa. Bersin mesti sangat kuat, sok sek sok sek sampai ke tahap rasa macam nak MC kalau hari kerja. Kalau hari cuti, hubby akan berehat sepanjang hari.

Set Resdung Shaklee
Eh, ni gambar hiasan je tau

Ubat Biasa Untuk Resdung

Biasanya hubby akan ambil ubat – ubat seperti Clarityne, Clarinase, Zyrtec, Xyzale, atau jenis spray macam Nasonex, Rhinocort. Erm.. Masa hubby duk telan ubat- ubat drug tu, saya terfikir, sampai bila hubby akan bergantung dengan ubat drug.

Semua kita tahu, ubat drug lambat laun ada side effect kepada buah pinggang dan organ -organ yang lain. 

Jadi saya pun decide, hubby ni kena makan Shaklee. Ooops bukan semata-mata saya jual Shaklee tau. Tapi sebab saya tahu Shaklee ni supplement semulajadi yang bebas bahan kimia.

Jadi bermula dengan Alfalfa. Alfalfa ni ok, tapi tak berapa nampak kesan.

Lepas tu saya cadangkan Set Resdung Premium 😀 Set Resdung ni mengandungi 3 vitamin penting termasuk Nutriferon, Omega Guard dan Garlic. Alhamdulillah memang sangat puas hati dan berkesan.

Kalau kata malam ni start resdung, makan 3 serangkai ni, alhamdulillah esok pagi bangun tanpa bersin- bersin 😀

Set Resdung Premium

Nutriferon

Nutriferon merangsang penghasilan Interferon. Interferon ni kerja dia macam ni: Bila virus masuk dalam badan, interferon akan bertindak seperti alarm system untuk panggil sel darah putih bunuh virus di samping interferon protect sel yang masih belum diserang.

Ubat Resdung

Omega Guard

Omega Guard ni mengandungi Omega -3 dan Omega-6 yang bertindak sebagai anti- radang yang menyebabkan resdung. Sebab tu kalau ibu mengandung amalkan Omega Guard, insya-Allah bayi dalam rahim tak mewarisi eczema atau allergi yang lain.

Garlic

Garlic merupakan antibiotik semulajadi. Sedapnya kalau telan 2-3 biji Garlic sehari.

Alhamdulillah sekarang dah jarang- jarang sangat suami saya bersin dan selesema.

Dapatkan Set Resdung Premium sekarang! Hubungi saya:

Khadeejah Hasmad
SMS/ WhatsApp: 019 – 477 3457
Email: [email protected]
Shaklee ID: 858755

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *