Rajin Cuci Muka. Tapi Jerawat Asyik Keluar.

Fobia pakai pencuci muka?

Eh, kita sama lah!

Dulu masa sekolah menengah, saya selalu naik jerawat muka. Tambah pula dengan muka selalu sunburn sebab berkawad tengah panas.

Mak selalu lah bagi macam-macam jenis pencuci muka.

Sabun kambing pun mak bagi.

Tapi makin cuci, makin tambah pula jerawat.

Kecewa betul.

Dah, saya berazam tak nak lagi pakai pencuci muka tak kisah lah jenama apa pun.

Sayang muka licin bertambah jerawat.

Sampai lah kahwin dan beranak, saya

memang tak cuci muka kecuali guna air wuduk je.

Ye, tahu masa tu kulit saya tak berseri sangat. Kusam betul. Tapi fobia, kan.

Tapi kan saya tiba-tiba berkenalan dengan pencuci muka yang dikatakan all-natural.

Nama pencuci muka ini, Nutriwhite Deep Foaming Cleanser.

Pencuci muka ini yang buat saya berani nak cuba sebab dah banyak clinical test buat kat setiap bahan dia.

Of course selain sebab kawan-kawan terdekat saya pun dok cakap best.

Jadi, saya cuba lah.

Hari-hari pertama pakai pencuci muka Nutriwhite Cleanser ni, wah, whitehead blackhead dah hilang!

Muka pun nampak lebih berseri.

Mak pun perasan kusam muka saya dah hilang.

Alhamdulillah.

Lepas tu kena pakai toner tau. Toner yang saya guna adalah Nutriwhite Soothing Radiance Whitening Softener.

Masa kita cuci muka guna Cleanser tadi, liang pori kita terbuka. Kalau dibiarkan sahaja terbuka, nanti liang pori ini perangkap habuk dari udara sekeliling.

Jenuh pula. Dah cuci kotor balik, kan.

Sebab itu kita sudahkan dengan Toner. Toner ini akan tutup liang pori tadi.

UV Protection

Lepas pakai Toner, bagus sapu nipis UV protection.

Saya pakai Nutriwhite UV protection. Walaupun kita duduk dalam rumah atau dalam pejabat, kira tetap berisiko pada sinaran UV dari lampu.

Sinaran UV ni yang akan buat kulit cepat kedut dan tua.

Ajak suami guna

Oleh kerana suka sangat dengan pencuci muka Nutriwhite ini, saya ajak suami pun pakai sekali.

Suami saya pun boleh tahan banyak whitehead dia.

Alhamdulillah cepat hilang whitehead tu. Seronok sangat.

Kalau kawan-kawan nak cuba pencuci muka,  toner dan UV protection yang saya pakai ni, boleh contact terus saya dekat :

Deeja Hasmad
019 477 3457

Shaklee ID : 858755

Kalau nak cepat malas nak save nombor, klik terus www.wasap.my/6019-4773457

Cakap ‘Nak Mini Set Nutriwhite’

2 Comments

  1. kauthar mohd 22 March 2017

Leave a Reply

CommentLuv badge

Shares

Suka Artikel Ini?

Klik butang Share untuk kongsikan dengan rakan-rakan anda!