Event Sana Sini

Pengalaman Di IMKK 2014 – Dr Azizan Osman

Minggu lepas suami saya telah ke IMKK (Intensif Magnet Kejayaan & Kekayaan), iaitu salah satu program Dr Azizan Osman (DAO). Saya dah pergi bulan 6 yang lepas.

IMKK adalah program 4 hari 3 malam, mula pukul 8 pagi, habis pukul 12 malam. Ya betul, straight. Dan anda tak akan rasa letih. Dan lepas habis pun, anda akan rasa sangat bertenaga semacam, nak tidur pun tak boleh.

Bestttt!!! πŸ˜€

Tapi saya perasan, walaupun saya dah pergi, ilmu yang saya serap tak sama dengan ilmu yang suami serap, padahal pengisian lebih kurang sama je.

Parking double. Depan sikit parking dah 3 lapis.
Parking double. Depan sikit parking dah 3 lapis.

IMKK Luar Biasa!

Nak cerita, IMKK ini adalah program yang sangat berbeza dari program motivasi biasa.

Di sini lah anda akan lihat orang mula bersesak beratur 1-2 jam sebelum pintu dewan buka!

Gambar gegar sikit. Ramai kan. Macam lautan manusia. Ini lebih kurang setengah jam sebelum pintu buka.
Gambar gegar sikit. Ramai kan. Macam lautan manusia. Ini lebih kurang setengah jam sebelum pintu buka.

Di sini juga lah anda akan lihat ramai pelajar akan berlari sekuat hati untuk merebut tempat paling depan, sebabnya tempat tak sama setiap kali selepas rehat.

Haa, siapa yang mengantuk tu, pasti segar bugar mata sebab nak kena rebut seat paling depan.

Di sini juga lah anda akan lihat ramai orang dengan sukarela berdiri atas kerusi tanpa disuruh especially bila ada aktiviti. Yes, atas kerusi macam kena denda masa sekolah.

Bezanya, dalam program ni tak payah kena denda, memang sukarela.

Cerminan Konsisten Amalan Rohani

Dan antara yang membuka mata saya, saya nampak kuasa amalan rohani.

DAO sangat tekankan tahajud, selawat dan solat sunat subuh. Dia siap compile bacaan-bacaan zikir dan buku kan untuk memudahkan anak murid amalkan.

Surah macam Al-Kahfi, Waqi'ah, Yasin, Al-Mulk pun ada
Surah macam Al-Kahfi, Waqi’ah, Yasin, Al-Mulk pun ada

Dalam program ini lah, anda akan lihat, kalau DAO tanya soalan, sebelum dia minta volunteer jawab soalan, ramai orang dah mula angkat tangan dan berdiri atas kerusi terlompat-lompat dengan harapan DAO pilih mereka untuk jawab!

Program lain, mesti kena tunggu 5-10 minit untuk para sukarela jawab soalan, betul?

Dalam program ini juga, anda akan lihat, bila DAO nak buat demo dan perlukan sukarela, sebelum DAO sebut ‘siapa nak volunteer’, dah beratur orang tepi stage dan ada yang nak lari dah ke stage untuk volunteer!

Program lain, mesti kena bagi star ke reaward ke, baru ada volunteer, betul?

Saya nampak, ini bukan insan biasa. Ini mesti amalan rohani dia sangat kuat, sampai menjadi magnet kepada ribuan orang sekaligus!

Ringkasan Input IMKK

Input IMKK memang superb!

Walaupun kita expect business related content, tapi sebenarnya sebelum masuk bab itu, hati perlu di cuci dulu.

Hari pertama lagi dah basuh minda kita untuk cuci kolam jiwa – lebih kurang macam buang semua penyakit hati seperti dendam, marah, benci buruk sangka dan sentiasa pastikan kolam jiwa bersih dan suci dengan cara jaga hati, amalan rohani dan banyakkan memberi.

Lain-lain termasuk lah reprogram minda tentang persepsi kita tentang kaya, sayangi diri, betulkan matlamat supaya bukan nak kaya untuk perut sendiri je, dan banyak lagi.

Program ini sarat denganΒ emosi… Penuh tangisan.. Penuh keinsafan..

Seriously, like no other program!

Ambil dari FB Page Dr Azizan. Peserta tak dibenarkan ambil gambar dalam dewan. Lihat lautan manusia itew
Ambil dari FB Page Dr Azizan. Peserta tak dibenarkan ambil gambar dalam dewan. Lihat lautan manusia itew

Nak Join IMKK?

Buat masa ni saya pun tak pasti bila next IMKK, staff diorang pun tak pasti. Yang pasti tahun depan lah. Kalau nak senang, sentiasa usha website DAO.

Kalau nak tiket jimat, boleh lah contact hubby saya next year ya, bukan hari ini sebab tarikh pun belum tahu. Huhu.

Hubby saya, Firdaus 011.1948.1730 ^_^

Insya-Allah kami cadang nak pergi Platinum Program untuk membawa FATC, IBFK & Shaklee terbang lebih tinggi! πŸ˜€

Khadeejah Hasmad

SMS/WhatsApp : 019 409 3457

Shaklee ID : 858755

Similar Posts

3 Comments

  1. teruja nya rasa nak pergi IMKK ni.terima kasih kerana share

    at least, saya tahu keadaan awal di sanan nanti =)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *