Omega Guard | Tips Bertenaga

Pengalaman Keluarga Saya & Omega Guard Shaklee

Omega Guard ni memang favorite supplement family kitorang. Dari Muhammad, hubby dan saya, kitorang sume memang amalkan Omega Guard Shaklee.

Asalnya saya yang mula-mula ambil Omega Guard nih sebab supplement preggy. Saja nak cuba supplement jenama Shaklee, nak merasa apa beza berbanding yang hospital bagi.

Lagipun jenama Shaklee adalah supplement semulajadi dan 99% terdiri dari minyak ikan, bukan minyak hati ikan.

Vitamin Tenaga

Lepas tu, di kisahkan pulak kitorg jumpa Pink & Ada. Dinner kat Kemaman sebab nak pass Collagen. Borak punya borak, antara satu part yang menarik, Ada cerita saat-saat dia mula kenal Shaklee.

Rupa-rupa nya Ada dah tahu pasal Shaklee since sekolah menengah. Masa tu study biology. Ada sorang cikgu ni tengah preggy. Anak ada 6.

Tapi masa dia mengajar, cikgu tu tak nampak letih langsung. Ada ngan kawan-kawan pun tak larat nak go on dengar cikgu bercakap kat depan.

Cikgu tu keep on and on. Tu baru part mengajar. Belum cerita dia balik rumah kena uruskan 6 orang anak plus kena marking paper sampai lewat malam.

Ada pelik sangat, macam mana cikgu ni boleh kekal bertenaga?

Dia pun pi tanya cikgu tu. rupe-rupenya cikgu tu amalkan minyak ikan shaklee!! Minyak ikan shaklee dipanggil Omega Guard. Memang kalau student nak stay up sangat di galakkan makan omega Guard ni.

Waahhh!!! Teruja saye dengar. Sebab nya saye sendiri amalkan ESP untuk kekal bertenaga. Tapi hubby tak suka rasa ESP. Jadi kot lah telan Omega ni hubby suka. So saye pun suggest kat hubby. Omega ni power kalau combo kan sekali dengan Vitalea.

So hubby pun cuba.

Dan hubby sendiri terkejut memang betul rasa lebih bertenaga!!!

Sekarang setiap pagi hubby akan pack omega ngan vitalea bawak pi ofis. Eh orang lelaki mana suka vitamin-vitamin kan? 😉 Tapi bila dah merasa kesannya, sapa tak suka. Betul tak? Hubby kata betul rasa bertenaga pagi sampai malam!!

Saye pun cuba lah formula hubby. Dia makan 3 biji Omega combo 2 biji Vitalea.

Kalau sebiji dia kata tak jalan. Ohhh memang betul rasa energized!!

Bila belek buku product guide dari Shaklee sendiri, memang Shaklee suggest Omega dan Vitalea sebagai Energy Booster. Heh. Masa buku tu sampai tak belek pun 😛 Selain tu Shaklee suggest performance drink ngan Cinch Tea skali. Yang Cinch Tea kitorang belum pernah try.

Vitamin Keluarkan Kahak

Muhammad ada asthma. Kalau main sangat aktif, malam mesti batuk-batuk sampai muntah satu badan.

Oleh kerana kesian tengok Muhammad ni, kami pun ikhtiar bagi Meal Shakes dan Omega.

Bila bagi makan Omega, memang muntah tu cepat keluar dengan banyak, dan lepas itu Alhamdulillah syukur Muhammad getting better. Maksudnya kalau aktif sakan bermain pun, dah tak batuk malam-malam ?

Ok lah nanti ada masa saya sambung lagi pengalaman kami dengan Omega Guard Shaklee ya.

Sape2 berminat nak dapatkan Omega atau set Combo Omega + Vitalea atau set combo Meal Shakes + Omega; boleh contact saya :

Khadeejah Hasmad
WhatsApp : 019-477 3457
Email: [email protected]
Shaklee ID: 858755

Similar Posts

One Comment

  1. Aaahh la….vitalea dan Esp memang beri tenaga…rupanya Omega pun beri tenaga juga!
    sebelum tak perasaan pun..ingtkan boleh kuatkan memory jer…huhuhu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *