Pengalaman Saya Berpantang Dengan Set Bersalin Shaklee

Pengalaman pertama menjadi ibu adalah sejurus selepas saya melahirkan Muhammad. Berat 3 kg, Alhamdulillah. Muhammad bukan baby Shaklee tau, sebab masa tu belum makan Shaklee. Hehe.

Memang priceless perasaan bersalin anak pertama, lebih-lebih lagi bersalin tanpa campur tangan dadah, drip pun takde 😀 Memang seronok lah sangat 😀

Pengalaman Lepas Bersalin Anak Pertama

Muhammad baru lepas lahir. Cuma Muhammad tak sempat nak merasai penangan Set Bersalin Shaklee. hehe...

Muhammad Baru Lepas Bersalin… Handsome Macam My Hubby 🙂

The nightmare bermula bila saya mula berpantang, dalam lebih kurang umur Muhammad seminggu jugak lah. Awal-awal tu kan baby tidur je kerja dia.

Masa pantang anak pertama kalau diikutkan, mesti lah senang sebab duduk rumah mak.

Tapi mencabar tetap mencabar.

Sembelit Teruk Semasa Berpantang

Bayangkan, sembelit bila nak buang air. Siapa yang belum pernah bersalin, dan rasa sembelit tu sakit, masa pantang nanti berganda-ganda tak tahan. Hah! Gitu sekali!

Dah minum air banyak, siap buat jus prune, pun masih sama.

Letih Teramat Semasa Berpantang

Ibu yang bersalin baby boy kena persiapkan minda dengan mindset, baby boy memang banyak dan kerap menyusu.

Kalau anda rasa baby boy anda macam tak kenyang, sebenarnya dia kenyang. Cuma memang nature nya, baby boy kerap menyusu. Anda tidak keseorangan.

Tanya lah ibu-ibu baby boy yang lain.

Dan oleh kerana kerap menyusu ni lah, Subhanallah, rasa macam tak dapat tidur langsung! Penat letih, Fuh!

Sampaikan saya dan suami ambil ‘shift’ untuk tidur. Haha. Time hubby balik dari kerja, saya tidur. Lepas tengah malam, hubby pulak tidur.

Itu yang terus ambil pil perancang, Noriday, haha. Sebab takmo pregnant semula sebab tak sanggup menghadapi pantang. Wahahaha.

Noriday ni bagus sebab dia tak effect susu.

But Alhamdulillah Muhammad tak kuning teruk, jadi tak warded, walaupun saya berdarah O 😀

Berpantang Anak Kedua Dengan Set Bersalin Shaklee

Alhamdulillah Maryam merupakan Baby Shaklee daripada mengandung ampailah dah bersalin

Berisi Betul Si Cantik Maryam Nih Kan? 😉

Rentetan dari pengalaman pantang anak pertama yang mencabar, maka untuk anak kedua, Maryam, saya dah get ready Set Bersalin Shaklee siap-siap 😉

Sebenarnya Set Mengandung Shaklee dan Set Bersalin Shaklee ni lebih kurang je. So yang lebihan dari Set Mengandung Shaklee tu, saya sambung je untuk pantang dan add on Zinc.

Mudah Melawas Bila Amalkan Set Bersalin Shaklee!

Alhamdulillah masa pantang Maryam, sangat terkejut sebab langsung tak sembelit! Mertua pun terkejut sebab saya masa pantang dah lah tak pakai sweater, tak pakai stokin, tak panas- panas, tapi tak sembelit?

Big thanks kepada Alfalfa dan Ostematrix yang sangat membantu untuk pastikan saya tak sembelit macam sebelum nih 😀

Psstt, jom tengok video saya cerita tentang pengalaman pantang anak kedua ^_^

Sakit Pinggang & Lenguh Badan Hilang

Masa pantang anak kedua, saya langsung tak berurut dengan makcik urut sebab makcik urut yang recommended semua tak available.

Saya pulak tak berkenan untuk ambil mana-mana makcik urut, sebab pernah terkena masa Muhammad, sehari bayar RM 80, tapi tak lah ada kesan apa sangat pun.

Tapi, sakit pinggang tu rasa macam nak tercabut pinggang! Ni bukan exaggerate tau. Ni betul saya rasa. Baru saya faham bila  mak cakap rasa nak tercabut pinggang.

Oh sangat perit..

Tu belum rasa lenguh satu badan. Breastfeed pulak tuh. Masa rasa seksa nya badan, baru teringat belum ambil Ostematrix.

Lepas Ambil Ostematrix…

Subhanallah Maha Suci Allah, malam tu ambil Ostematrix, esoknya dengan izin Allah, hilang semua sakit pinggang lenguh badan saya!

Sangat lah tak sangka :’)

Memang berbaloi-baloi lah Set Bersalin Shaklee nih.

Bertenaga Dengan Set Bersalin Shaklee

Alhamdulillah dalam seminggu bersalin Maryam, kami merata berjalan, bahkan attend perkahwinan adik saya pada usia Maryam 2 minggu 😀

Dah tak rasa macam Zombi tak cukup tidur. Haha. Kalau kena stay up pun, relax je 😉

Alhamdulillah antibodi Maryam kuat, atau sebab dia menyusu. Dan Alhamdulillah sekali lagi tak kuning.

Psst: Saya homebirth Maryam tau 😉

Alhamdulillah, syukur sangat Allah temukan saya dengan Set Bersalin Shaklee. Memang terasa sangat bertenaga, tak macam orang biasa yang lepas bersalin rasa lemah jer badan.

Set Bersalin Shaklee?

Ada 8 supplement dalam Set Bersalin Shaklee. Alhamdulillah set ini membolehkan anda kelihatan kurus selepas berpantang jika konsisten. 😉

Pilis pun tak payah 😀

Set Bersalin Shaklee ini sesuai untuk ibu-ibu yang bersalin secara normal atau pembedahan.

Vitamin C, Alfalfa, Vitalea dan Ostematrix membantu ibu berpantang:

  1. Atasi masalah sembelit
  2. Keputihan yang merimaskan
  3. Rawat luka dalaman dan luaran
  4. Bantu ibu cergas bertenaga walaupun dalam pantang
  5. Kurangkan bacaan kuning jika baby jaundice
  6. Bantu kecutkan rahim
  7. Kurangkan lenguh badan dan sakit pinggang

ESP, Vitamin C dan B Complex pula istimewa untuk membantu ibu berpantang kekal ceria bertenag dengan susu melimpah ruah sampai memancut-mancut.

Jom tengok video ^_^ : Kisah Puan Farah banyakkan susu walaupun kerja shift tak menentu

Menariknya, dengan ESP nih, susu juga akan bertambah pekat selain menghilangkan stretch mark dan membantu ibu mendapatkan semula kulit yang anjal macam sebelum mengandung 😀

Set Bersalin Shaklee yang paling ekslusif ini khas untuk ibu yang nak banyakkan susu, kekal bertenaga dan juga menguruskan badan.

 

Lecithin membantu pecahkan lemak. Lemak yang dipecahkan akan diangkut keluar oleh Alfalfa.

ESP pun bantu misi slim ibu berpantang. ESP bantu kawal rasa lapar ibu di samping menguatkan otot yang digunakan untuk membakar lemak jahat dalam tubuh.

Jangan risau, baby tak kurus lah, makin montel lagi ada. Sebabnya lemak yang dipecahkan adalah lemak jahat. Lemak baik yang diperlukan oleh badan akan maintain.

Peranan setiap Vitamin dalam Set Bersalin Shaklee

Ye ke betul bila makan Shaklee, tak payah makan jamu?

Ye betul 😀 Proses baik pulih tubuh kita sangat memerlukan zat dan nutrisi yang cukup.

Sebagai contoh, biasanya orang tua-tua suruh kita tungku untuk kecutkan rahim. Tapi terbukti Alfalfa sendiri bantu kecutkan rahim di samping elak komplikasi tumpah darah semasa bersalin

Pilis pula dikatakan dipakai supaya ibu lebih bertenaga. Faktanya ibu memerlukan protein dan zat yang cukup untuk rasa segar dan cergas bertenaga. Bila organ dalam tubuh badan cukup zat, ia umpama kereta cukup minyak dan minyak hitam di tukar baru, lebih segar dan cergas bergerak.

1. Fungsi ESP Dalam Set Bersalin Shaklee

Khasiat ESP Dalam Set Bersalin Shaklee Terbaik

2. Fungsi Vitalea Dalam Set Bersalin Shaklee

Khasiat VitaLea Dalam Set Bersalin Shaklee Terbaik

3. Fungsi Vitamin C Dalam Set Bersalin Shaklee

Khasiat Vitamin C Dalam Set Bersalin Shaklee Terbaik

4. Fungsi B Complex Dalam Set Bersalin Shaklee

Khasiat B Complex Dalam Set Bersalin Shaklee Terbaik

5. Fungsi Ostematrix Dalam Set Bersalin Shaklee

Khasiat Ostematrix Dalam Set Bersalin Shaklee Terbaik

6. Fungsi Alfalfa Dalam Set Bersalin Shaklee

Khasiat Alfalfa Dalam Set Bersalin Shaklee Terbaik

7. Fungsi Zinc Dalam Set Bersalin Shaklee

Khasiat Zinc Dalam Set Bersalin Shaklee Terbaik

8. Fungsi Lecithin Dalam Set Bersalin Shaklee

Fungsi Lecithin Dalam Set Bersalin Shaklee Terbaik

Soalan Popular Tentang Set Bersalin Shaklee

1. Bila Saya Boleh Mula Ambil Set Bersalin Shaklee?

Set ini boleh di ambil sejurus selepas bersalin. Saya sendiri minum ESP sejurus selepas bersalin untuk recharge tenaga 😀

2. Kalau Anak Kuning (Jaundice), Boleh Ke Saya Teruskan Dengan Set Bersalin Shaklee?

Boleh jer. Takde masalah langsung. Cuma kena stop sekejap makan B Complex. Boleh baca entry bagaimana Alfalfa merawat jaundice baby.

3. Anak Saya Pra-Matang. Set Bersalin Shaklee Selamat Tak Untuk Dia?

Ya, boleh, malah sangat digalakkan.

4. Apa Kesan Set Bersalin Shaklee Kalau Saya Nak Menyusukan Anak Sepenuhnya?

Set Bersalin merangkumi juga keperluan ibu menyusu. ESP, Alfalfa dan Ostematrix bantu merangsang penghasilan susu yang banyak.

Dapatkan lebih banyak tips penyusuan susu ibu di Koleksi Entry Tips Penyusuan Susu Ibu

5. Set Bersalin Shaklee Nih Boleh Ambil Sekali Dengan Jamu Tak?

Boleh, cuma pastikan jarakkan pengambilan selama satu jam supaya penyerapan vitamin tak terganggu oleh kehadiran jamu.

6. Saya Bersalin Kaedah Pembedahan. Boleh Ke Nak Makan Set Bersalin Shaklee?

Ya boleh. Zinc dan ESP sangat penting untuk merawat dan membaik pulih luka pembedahan. Biasanya dalam masa 2 minggu, ibu dah tak rasa ngilu luka pembedahan

Macam Mana Nak Order Set Bersalin Shaklee?

Untuk yang berminat nak berpantang dengan Set Bersalin Shaklee, boleh ikuti 3 langkah mudah di bawah.

Langkah #1:

Buat bayaran ke salah satu akaun berikut:

Akaun Maybank 1644 9017 6487 (Khadeejah Hasmad)

Akaun CIMB 1226 0064 7785 20 (Khadeejah Hasmad)

Harga untuk Set Bersalin Special Exclusive: RM 596

Oh, kalau nak lagi jimat, boleh daftar terus jadi ahli Shaklee dengan yuran hanya RM65 untuk seumur hidup. Terus boleh dapat penjimatan sehingga 25%.

Langkah #2:

SMS atau WhatsApp ke 019 477 3457 maklumat berikut:

  1. Nama Penuh
  2. Alamat Untuk Penghantaran
  3. No Telefon

Langkah #3:

Tunggu Set Bersalin Shaklee anda sampai terus ke rumah anda 🙂

Penghantaran akan dibuat menggunakan Poslaju, Gdex ataupun CityLink dan biasanya memakan masa 1-3 hari bekerja. Paling lewat pun, 5 hari bekerja.

Jom Berpantang Dengan Set Bersalin Shaklee!

Sekian saja pengalaman saya berpantang dengan Set Bersalin Shaklee 🙂 Alhamdulillah saya sangat berpuas hati dan saya yakin anda juga akan jatuh cinta dengan Set Bersalin terbaik ini.

Kalau ada sebarang pertanyaan tentang Set Bersalin Shaklee ataupun mana-mana produk Shaklee yang lain, boleh hubungi saya di nombor yang tertera di bawah.

5 Comments

  1. Wani Jasni 8 May 2014
  2. Nadot 9 May 2014
  3. Pingback: Set Berpantang Shaklee - Supermama Shoppe 13 October 2014
  4. norsyariza ghazali 5 June 2015
  5. nurul idayu 3 February 2016

Leave a Reply

CommentLuv badge

Shares