Travel Tips

Persediaan Ke Jepun : Part 3

Ok, so confirm nak pergi Nagano, spesifik ke Takato Castle sebab dikatakan view di situ number one most beautiful di Jepun.

Tapi bila tengok dan usha hotel, entah kenapa saya lambat benar nak booking.

Apa tah yang ai pk.

Nanti kita ikuti hikmahnya, ya.

Antara website yang saya survey adalah

Agoda.com
Booking.com
TripAdvisor.com

Saya juga sangat teliti dengan macam mana nak ke sana.

Buat pengetahuan semua, Jepun menggunakan khidmat kereta api yang sangat laju, on-time dan efisien, berkali ganda lebih bagus dari LRT PUTRA.

Dan diorang ada website yang connect kan semua rangkaian train ini walaupun company train lain-lain: http://www.hyperdia.com/en/

Contoh kita nak pergi dari Perlis ke Sabah, kita masukkan lokasi Perlis dan Sabah, dan pilih tarikh dan masa.

Hyperdia.com akan keluarkan hasil, 5 pilihan perjalanan, cara untuk ke Sabah dari Perlis,

Lengkap dengan tempoh jangka masa, total belanja, nak tukar train kat mana, ada hotel apa yang berdekatan dengan stesen pertukaran.

Memang wowww sangat bagi saya.

Dan benda ni jugak lah yang membuatkan saya sikit ragu-ragu, kot betul ke hotel aku pilih ni, rancangan perjalanan (itinerary) ni betul ke ok?

♥ Khadeejah Hasmad ♥
SMS/WhatsApp : 019 409 3457
Shaklee ID : 858755

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *