beli baju winter murah
Travel Tips

Persediaan Ke Jepun Part 7 (ii)

Namanya Part 7 (ii) sebab topik masih sama dengan entry sebelum ini – tentang cari baju yang sesuai dengan suhu yang sedikit sejuk kat Jepun πŸ˜›

Jadi sehari sebelum bertolak, kami pun decide untuk tukar duit kat MidValley.

Kengkawan cakap kat situ paling murah – MV Forex.

Ada yang lagi murah sebenarnya, kat jalan TAR, hubby call tanya rate, dan memang ternyata murah.

Tapi bila fikir pasal parking, pasal budak-budak punya possibility untuk meragam, nak jalan kaki ke luar bangunan lagi, pergi je lah MidValley.

Sebelum Β tukar duit, cari kasut hubby.

Cari kedai kasut, tak jumpa yang berkenan, dan ada orang suggest pergi Metrojaya.

Masa jenjalan kat area kasut, ternampak, eh, ada winter coat bulu-bulu lah!

Cantik pulak tu.

So saya pun pergi area tu.

Wahhh rupanya banyak pilihan baju sejuk kat Metrojaya!

Baju sejuk, snow cap, muffler, glove, you name it!

Dan ada pilihan untuk baby, siap ada jacket bersaiz romper!

Harganya bagi saya tak semahal Universal Traveller dan Kok Kong.

Memborong jugak lah sebab banyak yang cantik-cantik dan comel-comel πŸ˜›

Tak tahu kalau sampai Jepun, jumpa lagi baju cantik-cantik, ish, kena tutup mata. Simpan duit untuk makan dan jenjalan πŸ˜›

Saya belanja sikit gambar Metrojaya tu ya. Oh, nama section tu – Going Places. Ada blog cakap, kat Jaya Jusco pun ada, tapi kami tak pernah lagi cari ke sana.

Moga membantu dan bermanfaat untuk kengkawan yang sedang cari baju untuk winter atau spring atau fall πŸ™‚

beli baju winter murah
Winter coat macam-macam jenis ketebalan dan fesyen. Atas tu pelbagai jenis snow cap – wajib untuk saya yang sungguh tak tahan cuaca sejuk.
Versi bulu-bulu :P
Versi bulu-bulu πŸ˜›
beli baju winter murah
Glove bebudak yang sungguh comel!!!! Rasa nak borong je. Ohmaii
Pilihan jaket budak-budak yang super comel!! Saiz baby pun ada, set sekali dengan glove! Belakang tu sweater untuk suhu yang tak berapa sejuk
Pilihan jaket budak-budak yang super comel!! Saiz baby pun ada, set sekali dengan glove! Belakang tu sweater untuk suhu yang tak berapa sejuk
Ada macam-macam thermal/long john/tight, terlipat. sweater lelaki & perempuan yang macam-macam gaya dan comel ^_^
Ada macam-macam thermal/long john/tight, terlipat. sweater lelaki & perempuan yang macam-macam gaya dan comel ^_^

Stay tuned for next entry!

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *