kulit cantik berseri-seri
ESP | Tips Kecantikan | Vitamin C | Vitamin E Complex

Rahsia Kulit Cantik Berseri Semulajadi

Biasalah kita orang perempuan, mesti suka kulit cantik berseri semulajadi.

Surirumah pun suka nak tampil cantik tau. Sekurang-kurangnya bila tengok cermin tu, nampak berseri, boleh meningkatkan keyakinan diri 😉

Plus nak sentiasa tampil paling cantik depan suami. Dapat pahala ni 😀

tips kulit cantik berseri secara semulajadi

Tapi macam mana kalau kita dah pakai pencuci muka brand paling mahal sekalipun, muka tetap berjerawat. Kulit tetap kusam. Semua nak kena sorok guna make-up juga.

Kulit pun nak bernafas jugak kan.

Set Kecantikan Shaklee Untuk Kulit Cantik Berseri

Set Kecantikan Shaklee mengandungi 3 supplement penting termasuk ESP, Vitamin E dan Vitamin C.

Bila dalam cantik, yang luar pun akan terserlah lah kecantikannya secara automatik, tak gitu? 😉

Sebelum itu, jom kita ikuti perkongsian Cik Farizan, betapa terseksanya dengan jerawat buruk selama 7 tahun! Kemudian, apa yang dia buat?

[vimeo id=”114380024″ width=”600″ height=”340″ position=”center”]

ESP

Setiap 21 hari, sel kulit lama akan mati, dan sel kulit baru akan dihasilkan. Sel kulit yang baru akan copy sel kulit yang lama.

Kulit kita kusam adalah disebabkan oleh sel-sel kulit kita yang baru men-duplicate sel kulit mati yang kusam.

Bayangkan, patutnya sel kulit yang baru nampak segar dan cantik. Tapi oleh kerana sel yang lama tu kusam, sel baru duplicate je lah apa yang ada.

kulit cantik

ESP membantu membekalkan protein. Protein sangat penting untuk membantu menghasilkan sel kulit baru yang lebih gebu, bersih, licin dan cantik berseri.

Oh selain itu, ESP juga bantu kulit (bukan kat wajah je tau 😉 ) menjadi lebih anjal bergetah, gebu, cerah dan licin.

Vitamin E

Vitamin E merupakan salah satu anti-oksidan yang kuat. Anti-oksidan berfungsi untuk meneutralkan radikal bebas.

Baca juga: Kenali  radikal bebas

Radikal bebas boleh menjadi punca jerawat dan jeragat datang menjengah tanpa segan silu.

Jadi amalkan sebiji Vitamin E setiap hari untuk menghapus radikal bebas, sekaligus menghapus jerawat dan jeragat.

kulit cantik

Kalau nak tahu, Vitamin E ni punya lah best, kalau anda ada jerawat yang baru nak naik, atau separa masak, atau dah matang sekalipun, pecahkan Vitamin E dan sapu kepada jerawat, insya-Allah jerawat akan surut pada hari yang sama! Parut pun tak kelihatan 😀

Oh lagi satu, Vitamin E sangat bagus untuk melembapkan kulit. Tak lah nampak kering je.

Vitamin C

Vitamin C merupakan bahan binaan untuk kolagen. Ia memberi tona sekata kepada kulit, membantu kulit elastik dan menjaga salur darah dan peredaran dalam tubuh.

kulit cantik berseri

Vitamin C juga membantu mengurangkan kesan sunburn jika terdedah kepada cahaya matahari dalam jangka masa yang lama. Tapi jangan lah sengaja duduk tengah panas lepas makan vitamin C.

Ia turut dikenali sebagai vitamin yang memberi kesan ala-ala blusher pada pipi jika di buat masker.

Perkongsian Kulit Cantik Berseri

Seorang pengguna Set Kecantikan Shaklee yang berpuas hati berkongsi pengalamannya:

Ingat lagi tahun 2011/2012 muka ni berminyak, berjerawat & berparut. Masa tu hanya fikir nak kulit bersih dengan produk kecantikan luaran. Tapi tak menunjukkan sebarang kesan.

Guna produk jenama bagus pun, kalau kulit dalaman tak sihat, memang sukar nak nampak kesan.

Lepas kenal Shaklee, baru sedar nak kulit cantik di luar, sel & tisu dalam kulit perlu sihat dahulu. Semenjak amalkan set kecantikan kulit tahun 2012, kesihatan kulit saya semakin baik, parut semakin pudar & takde lagi jerawat.

kulit cantik berseri

Set Kecantikan Shaklee

Harga satu set ini hanya RM 401.50 untuk kegunaan 2-4 bulan.

Jika anda dah rimas dengan make-up dan dah fed-up asyik cuci muka tapi tak nampak nampak kesan, dapatkan Set Kecantikan Shaklee anda hari ini 😀

Anda pasti berpuas hati!

Lebih cepat anda bertindak, lebih bertambah seri wajah anda ^_^

♥ Khadeejah Hasmad ♥
SMS/WhatsApp : 019 477 3457
Shaklee ID : 858755

Similar Posts

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *