Program SLIM Kuruskan Badan : Keputusan Selepas Seminggu

Bila tiba hari timbang berat badan, cikgu lah yang paling cuak.

Ish, turun ke tidak berat anak murid ni.

Tapi kena berlagak cool. Haha.

Kalau tak turun berat, kita check makan apa sepanjang minggu.

Kalau tak makan atau skip makan, yang itu pun kena penalti.

Sebab, kalau kita skip makan, dan kita lapar, badan kita akan simpan lemak.

Selamat.

Jadi kalau nak cepat kuruskan badan, kena banyakkan makan.

Tapi makan apa?

Mestilah hanya makan makanan berkhasiat dan berzat.

Gula, garam, minyak perlu dielakkan.

Kalau kita nak kuruskan badan, tapi sekat makan, ya, kita boleh kurus.

Tapi lepas 2-3 bulan, mesti naik balik berat badan kita, boleb jadi lagi tinggi dari berat sebelum ini.

Jadi kalau nak kuruskan badan, kena banyak makan.

Makan makanan yang berzat supaya otot kita kuat dan lemak boleh dibakar menjadi tenaga.

Saya kongsikan result minggu pertama peserta SLIM Bersama Khadeejah Hasmad ?

image

Alhamdulillah turun 2.6 kg. Ibu kepada 3 anak lelaki. Yang paling kecil masih menyusu badan

image

Alhamdulillah turun 3.1 kg!! Tak sabar nak tengok peserta ini langsing ?

image

Alhamdulillah penurunan terbanyak setakat ini dalam group. Ibu kepada 4 anak lelaki

3 Perkara Penting

3 benda saya tekankan dalam Program SLIM Bersama Khadeejah Hasmad :

1/ Eat Clean – saya sediakan meal plan

2/ Detoks Parasit – wajib ambil supplement Detoks Parasit, minima Alfalfa, HerbLax dan Garlic

Juga pantang gula iaitu makanan kegemaran parasit.

Parasit merupakan salah satu sebab berat badan susah turun.

3/ Work Out – Bersenam. Saya sediakan senarai ringkas senaman.

Minggu Kedua telah pun bermula.

Doakan ya agar semua peserta Program SLIM Bersama Khadeejah Hasmad kekal bersemangat dan dapat turun lebih banyak untuk minggu kedua ini.

Menu pun makin sedap. ?

Khadeejah Hasmad
Shaklee ID :858755
Whatsapp “Detoks” ke 0196953317

Leave a Reply

CommentLuv badge

Shares