Set Kurus Shaklee sangat sesuai untuk orang yang ingin kurus tanpa perlu diet dan bersenam sakan.
Set Kurus

Puasa Tak Membantu Kuruskan Badan Pun..

Biasa kita dengar orang cakap, kalau nak kurus, kena diet, kena cut off makan macam-macam, betul betul?

Tapi hakikat sebenarnya, kalau nak kurus, diet adalah no no.

Jom makan jom :P
Buka NantiĀ šŸ˜›

Kenapa Tak Digalakkan Diet?

Bila kita tak makan, badan kita terima signal seolah-olah kita sedang berada dalam zaman darurat.

Zaman darurat yang tiada makanan.

Jadi badan akan simpan lemak.

Lemak adalah penting untuk survival tubuh dan berfungsi untuk memanaskan tubuh jika tubuh kesejukan.

Jadi bila kita menahan diri dari makan, berat yang hilang adalah berat air dalam tubuh.

Memang berat akan turun, tapi selepas itu, berat akan naik semula.
Lagi sedih kalau berat naik semula selepas makan macam yo-yo.

Apa Nak Buat?

Habis tu kena makan selalu ke?

Ya, memang kena makan selalu dan kerap TAPI

Ingat TAPI ni šŸ˜‰

Makan makanan yang TINGGI PROTEIN DAN SERAT

Set Kurus Shaklee sangat sesuai untuk orang yang ingin kurus tanpa perlu diet dan bersenam sakan.

Elakkan makanan karbohidrat

Kalau boleh, nasi putih tu, ganti kan dengan nasi perang

Atau kalau rasa nasi perang mahal sangat, sehari boleh makan segenggam saja nasi putih dan banyak-banyak lauk seperti sayur (serat) dan dada ayam (protein)

Ayam tandoori pun bagus tau šŸ˜€

Ok sekian saja perkongsian saya hari ini šŸ˜€

Cara makan Set Kurus Shaklee

Untuk customer saya yang telah pun buat belian Set Kurus Shaklee tapi Ā terlupa cara makan, khas untuk puasa, saya sertakan di sini:

[alert-announce]Eksklusif untuk customer saya, sila claim eBook Rahsia Inch Loss in 2 Weeks ya :)[/alert-announce]

Sahur:

2 Sudu ESP semasa sahur, bancuh dengan apa-apa air sama ada sejuk atau suam. Asalkan bukan panas mendidih

1 scoop Cinch semasa sahur, bagus bancuh bersama fresh milk atau soya

Berbuka:

3 biji Alfalfa selepas berbuka dan moreh (makan selepas tarawih)

2- 3 biji Lecithin selepas berbuka

2 biji Herblax selepas berbuka (hanya pada hari minggu)

2-3 biji Omega selepas berbuka

1 sachet Cinch Tea bancuh dengan air panas mendidih- memang superb sgt kalau ambil lepas berbuka sebab Cinch Tea ni pembekal tenaga Instant. Mata kuyu boleh terus membulat segar! šŸ˜€

[alert-success]Khidmat nasihat tentang cara kurus secara terperinci hanya eksklusif untuk anda yang buat belian Set Kurus Shaklee dari saya.[/alert-success]

Untuk yang berminat nak mencuba Set Kurus Shaklee dan tampil langsing di Hari Lebaran, boleh hubungi saya di 019 477 3457 šŸ™‚

Jom kita langsing langsing menjelang rayaaaaa ^_^

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *