ubat sakit sendi lutut
Collagen | Tips Kesihatan Sendi

Rawat Sakit Sendi & Lutut Dengan Collagen

Sakit lutut dan sakit sendi ni saling berkait rapat. Sakit lutut berlaku sebab tulang rawan mula haus & terhakis, dan juga sebab bahan bernama Collagen dalam tulang rawan mula rosak.

50% dari tulang rawan memang terdiri dari Collagen. Collagen inilah yang membantu mengekalkan kepadatan dan kekuatan tulang. Tapi lepas umur 20-an, Collagen ni akan sedikit demi sedikit terhakis dalam tulang rawan (cartilage).

Badan kita memang boleh top- up Collagen ni dengan sendiri. Tapi masalahnya  bilangan Collagen yang dihasilkan oleh badan tak dapat ganti bilangan Collagen yang rosak kat lutut tadi.

ubat sakit sendi lutut
Fahami bagaimana sakit sendi lutut terjadi

 

Domino Effect Bila Collagen Berkurang

Bila Collagen makin terhakis, part tulang lain akan turut rosak. Macam domino effect pulak. Besar tau peranan Collagen dalam tulang rawan ni.

Collagen berfungsi memberi regangan kepada sendi, menjaga rangka lutut, dan pada masa yang sama memelihara tulang rawan yang mula rosak.

Bila Collagen mula rosak, lutut akan mula membengkak dan tulang kat bahagian lutut akan mula membesar melebihi rangka lutut.

Habis tu, cemana nak buat? Nak operate? Confirm ke operation boleh sembuhkan sakit lutut dan sakit sendi?

Sebab operation mesti ada side effect yang macam-macam pulak. Lepas operation sah- sah kene fisio berbulan -bulan. Ish. Nak bertahan sampai bila? Kerja banyak lagi nak buat. Takkan nak bertongkat sepanjang hayat kan?

Kat sini lah, kita perlu gantikan Collagen yang rosak kat lutut tu dengan supplement Collagen. Kat sini saya suka nak syorkan Supplement Shaklee Collagen Powder.

Saya ceritakan secara ringkas ya tentang bagaimana supplement Collagen ni boleh membantu.

Bagaimana Shaklee Collagen Powder Membantu Sakit Lutut & Sakit Sendi?

Bila kita sakit lutut dan mula amalkan supplement Shaklee Collagen Powder (SCP), Collagen dari SCP ni akan diserap oleh tubuh dan seterusnya meresap ke bahagian sendi seperti lutut tadi.

Bila sendi lutut menyerap Collagen, secara perlahan Collagen ni akan membaiki bahagian -bahagian yang rosak tadi dan turut mengganti Collagen yang rosak.

Secara perlahan-lahan juga bengkak akan dipulihkan dan tulang yang terkeluar dari rangka lutut akan dimasukkan semula ke dalam rangka.

Walaupun Collagen bersifat elastik, tapi ia sangat kuat. Mengikut ujian klinikal, SCP ni akan nampak kesan yang paling best selepas 8 minggu, walaupun sebelum 8 minggu pun boleh je nampak hasil positif.

Tapi kalau nak yang betul- betul best, konsisten 8 minggu. SCP ni bukan drugs, hence dia menunjukkan kesan secara perlahan dan tak akan bagi negative side effect.

Nak dapatkan Shaklee Collagen Powder!

Shaklee Collagen Powder ni ada banyak kegunaan, bukan untuk sakit sendi lutut je, tapi yang femes nya, ia sangat sinonim dengan KECANTIKAN!

ubat sakit sendi

Harga Rawatan Sakit Sendi Bersama Collagen Shaklee

Harga sekotak Collagen Shaklee adalah RM 298 dan tahan sehingga sebulan.

Cara order Collagen Shaklee

Anda boleh hubungi saya seperti di bawah 🙂

KHADEEJAH HASMAD

WhatsApp : 019 477 3457

Shaklee ID : 858755

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Similar Posts

5 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *