Rawat gout tanpa ubat
Sakit Sendi

Rawat Gout Dengan Shaklee

Gout adalah sejenis sakit sendi. Ia berlaku sebab asid urik dalam badan terlalu tinggi. Kebiasaannya dan majoriti yang kena adalah golongan lelaki. Asid urik ni pula, memang ada dalam badan.

Tapi sesetengah orang, badan dia hasilkan asid urik yang lebih tinggi dari biasa. Selain itu, asid urik juga didapati dari makanan.

Rawat gout tanpa ubat

Pengalaman Apak

Apak saya dulu selalu kena gout. Bagi yang tak tahu, gout ni adalah sakit pada sendi. Bila kena gout, apak kata rasa macam kaki kena serpihan kaca. Seram dengar. Kalau apak kena gout masa hari kerja, sampai terpaksa ambil MC sebab tak tertahan sakitnya.

Macam-macam dah diusahakan termasuk rendam dalam air garam dan makan telur penyu.

Kebetulan Shaklee masa tu baru keluarkan produk sendi, AJHT atau lebih dikenali dengan nama Advanced Joint Health Tablet. Saye pun recommended lah kat Apak Set Sakit Sendi, alang-alang Apak masa tu berminat nak cuba Shaklee.

Dalam Set Sakit Sendi ni ada AJHT, Omega Guard dan Ostematrix.

Minggu pertama Apak alami healing crisis. Healing crisis adalah tempoh vitamin nak buang toksik dalam badan. Jadi kalau badan kita banyak toksin, memang berasa sikit lah. Tapi lepas tu, alhamdulillah berkurang gout apak.

Set Sakit Sendi Shaklee

Berikut saya ceritakan secara ringkas tentang vitamin – vitamin dalam set ini.

Ostematrix

Ostematrix mengandungi Magnesium.

Magnesium membantu pengaliran darah yang lancar dengan cara membantu jantung berdenyut dengan kadar yang normal. Menurut kajian University of Maryland Medicagenic Center, Magnesium juga membantu mengurangkan tekanan darah. Bila tekanan darah jadi rendah, jantung akan kurang stress. Ini membolehkan darah mengalir dengan lancar dan mengelakkan uric asid menjadi kristal (crystallize) di dalam sendi.

Omega Guard

Minyak ikan Shaklee mengandungi kandungan Omega – 3 dan Omega – 6 yang tinggi, dan membantu mengurangkan radang sendi.

AJHT

AJHT diperbuat dari ekstrak jagung, Vitamin C, mangan dan Zinc dan kandungan utamanya adalah tumbuhan boswellia. Ia merupakan anti radang semulajadi untuk sakit sendi di samping membantu menyediakan pelincir bagi sendi selain bertindak sebagai kusyen antara sendi-sendi.

AJHT mengurangkan radang secara semulajadi, di samping bertindak sebagai kusyen antara sendi. AJHT juga mengandungi glucosamine yang bertindak sebagai pelincir antara sendi.

Berminat nak dapatkan set ini untuk merawat gout?

Hubungi saya,

Khadeejah Hasmad
SMS/WhatsApp: 019 477 3457
Email ke [email protected]

Similar Posts

4 Comments

  1. Info yang menarik. Salain itu, untuk mengurangkan radang dan bengkak pada sendi, kita juga boleh mengamalkan pemakanan bawang putih samada dimakan begitu sahaja atau direbus separa untuk menghilangkan rasa pedasnya. Ambil 2-3 ulas setiap hari.

  2. Pemakanan minyak ikan memang membantu kurangkan sakit pada sendi. Rupanya ia juga berkesan kurangkan sakit gout. terima kasih atas info

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *