Health - Post Natal

Review Berpantang Dengan Set Pantang Shaklee

Waaahhh alhamdulillah 😀 Belum lagi 60 hari pantang adik baby, nifas dah habis! Ekceli habis macam dalam lebih kurang sebulan kalau tak salah. 2 minggu tu dah nampak takda darah sangat. Then saya merasakan nifas ku bersambung dengan haid.

Tapi nak cerita kat sini, berpantang dengan Set Pantang Shaklee memang bestt!!!! 😀 Meh saya ceritakan apa yang best sangat tuh.

#1: Tiada sembelit!!

Saya pernah kena sembelit teruk masa pantang dulu. Ok, baru tahu itu adalah normal, rupanya ibu lain pun kena. Ya Allah… kalau sehari boleh tahan lagi. Ini hari -hari sembelit!! Sapa tahan?

set berpantang shaklee

Tapi dengan Shaklee kali ni, Alhamdulillah 😀 No more sembelit!! Saya sendiri pun terkejut. Apesal rasa senang je kali ni. Oh rupa- rupanya, ada kaitan dengan vitamin yang saya ambil. Alfalfa bantu lawas. Ostematrix pula, lembutkan najis. Jangan jeles ya 😉 Saya membuang dengan begitu bahagia waktu pantang 😀

#2: Tiada sakit pinggang!

Bersalin kali ni tak panggil tukang urut, sebab kitorang tak kenal makcik urut yang best. Masa Muhammad dulu, memang ada berurut. Tapi harga mahal sungguh, urut takda lah bagus mana. Contact makcik urut yang kawan- kawan recommend, tapi semua sibuk, fully booked. Mula- mula rasa, Ya Allah., berapa lama nak tahan sakit pinggang ni. Memang normal sakit pinggang, lenguh badan, rasa sengal kat bahagian punggung.
Bila ku lihatkan Ostematrix di sisi, malam tu jugak minum ESP bersama Ostematrix. Alhamdulillah, esok pagi dah legaaaaaaaaaa 😀 Orang yang pernah kena je faham derita sakit pinggang itew. Dah la sakit pinggang, nak BF lagik. Waaahhh memang double triple. Syukur Ostematrix mennyelamat keadaan 😀

#3: Bertenaga!!

Alhamdulillah pantang kali ni tak heran pun nak bangun tengah malam. Hahaha. Tak ngantuk, tak letih. Tapi adik baby tak kerap sangat bangun malam. Saya amalkan Vitalea, B Complex + ESP untuk rasa lebih bertenaga. Vitalea + B Complex ambik pagi, untuk tenaga pagi sampai petang. ESP ambik malam, so that bila bangun tengah malam pun tak rasa pening kepala.

Pendek kata, berpantang bersama Shaklee memang best. Tak rasa macam pantang 😀 Otak ligat fikir nak buat apa. Tapi saya tetap jaga jalan tak kerap, tak angkat benda berat, etc. Tapi tak lah rasa murung, depressed, etc. Alhamdulillah 😀

Ada orang tanya, kalau Set Breastfeeding macam mana pulak? Sama je Set Breastfeeding ngan Set Pantang ni.

Anda berminat nak dapatkan Set Shaklee? Hubungi saya sekarang :

Khadeejah Hasmad
SMS/WhatsApp: 019 477 3457
Email: [email protected]
ID: 858755

Similar Posts

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *