Kegunaan Rumah

Sabun Basuh Baju Paling Berkesan & Selamat

Dah lama tak shopping sabun basuh baju. Biasa dulu guna KAO Attack atau Dynamo. Tuang je. Hehe.

Tapi sekarang dah tukar ke jenama yang lebih semulajadi dan selamat 😀

Brand apa?

Semestinya Shaklee! Nama dia Fresh Laundry Concentrate

Kitorang guna sabun Shaklee at first, sebab saja nak cuba.

Bila sampai je kotak sabun basuh baju tu, terkejut. Mak aih! Banyaknyaa!!

Tengok kotak kat bawah ni, sepenuh-penuh kotak ni adalah serbuk sabun.

image
Smart kan? 🙂

Tahan berapa lama?

Boleh tahan berbulan-bulan jugak lah untuk family kecik kitorang ni.

Kitorang basuh baju kalau cuaca sejuk, sekali sehari. Macam winter pulak 😛 Tapi kalau Kerteh sejuk (baca: musim tengkujuh), memang susah nak dapat cahaya matahari.

Kalau cuaca panas macam sekarang ni, 2 kali jugak basuh baju sebab asyik tukar.

Apa kelebihan sabun Shaklee?

Bebas bahan kimia, so kalau anda mempunyai penyakit kulit macam eczema yang tak boleh tolerate bahan kimia, memang bagus lah guna sabun basuh Shaklee ni.

image
Dah tinggal sikit, lupa bila last time beli
image
Lain kotoran, lain cara terbaik untuk guna
image
Cara guna

Leceh tak nak guna?

Oleh kerana ianya bersifat concentrated, jadi nak kena dilute dulu.

Cara senang, dilute sesiap, pastu tuang je dalam laundry >_< Kalau hubby saya yang basuh baju, dia tunggu penuh air dulu, then baru buh sabun. Hehe Harganya hanya RM 80 sahaja untuk sekotak penuh tahan berbulan-bulan tu. Kalau rasa nak cecuba, boleh lah hubungi saya untuk order 😀 Khadeejah Hasmad
SMS /Whatsapp : 019-409 3457
Shaklee ID : 858755

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *