Pengedar Shaklee

“Saya Menyesal Daftar Jadi Ahli Shaklee Sebab…”

Walaupun menjadi ahli Shaklee mempunyai pelbagai kelebihan yang menyebabkan ramai orang teruja nak join, ada juga beberapa orang yang bila dah daftar, diorang menyesal giler.

Sebab apa mereka menyesal daftar jadi ahli Shaklee?

5 Punca Yang Boleh Menyebabkan Anda Menyesal Daftar Sebagai Ahli Shaklee

Ini merupakan antara 5 sebab utama yang biasa dikongsikan kepada saya. Kalau anda sedang berfikir-fikir nak join Shaklee, saya harap anda teruskan membaca sehingga habis entri ini.

BONUS! Download eBook “7 ciri IDEAL penaja Shaklee yang sepatutnya saya tahu sejak 7 tahun lepas”

5 Punca & Akibat Buruk Apabila Mendaftar Sebagai Ahli Shaklee

Berdasarkan pengalaman saya selama 3 tahun sebagai ahli dan Pengedar Sah Shaklee, ada 5 punca yang menyebabkan orang yang daftar sebagai ahli Shaklee akhirnya menyesal dan tidak meneruskan usaha untuk berjaya dalam bisnes Shaklee.

Mereka sangat rugi sebab potensi dan peluang bisnes dalam Shaklee sebenarnya sangatlah luas. Lebih-lebih lagi kalau anda join sebagai ahli dalam tim iReach.my yang merupakan kumpulan Ahli Shaklee yang paling elite di Malaysia.

Ini adalah 5 punca utama yang anda wajib elak apabila ingin mendaftar sebagai ahli Shaklee. Nak mudah dan selamat, anda boleh terus mendaftar dengan saya 🙂

1. Daftar Sebagai Ahli Shaklee Dengan Kawan / Ahli Keluarga

Ini merupakan kesilapan utama yang berlaku di kalangan ahli baru Shaklee yang bersemangat nak buat bisnes. Saya bukan nak kata salah kalau join dengan kenalan rapat atau ahli keluarga. Cuma kalau diorang tak reti langsung tentang selok belok bisnes Shaklee, macam mana anda nak berjaya?

Untuk berjaya dalam bisnes Shaklee dengan pantas disamping mengaut keuntungan yang maksima, anda perlukan bimbingan daripada orang yang mahir dan telah berjaya dalam bisnes Shaklee.

Nah, itu yang anda akan dapat apabila bersama dengan saya dan tim iReach yang dinaungi oleh Master yang hebat (rank tertinggi di dalam Shaklee).

2. Daftar Sebagai Ahli Shaklee Dengan Pengedar Yang Tak Aktif

Satu lagi masalah apabila daftar di bawah kenalan rapat adalah mereka berkemungkinan besar sudah tidak aktif menjalankan bisnes Shaklee dan sudah tak up to date dengan perkembangan terbaru Shaklee.

Kenapa kena up to date? Sebab Shaklee selalu melakukan penambahbaikan dalam modul bisnes mereka untuk memberikan kelebihan yang terbaik kepada ahli Shaklee. Adakalanya penambaikan ini adalah dari segi peraturan jual beli.

Bayangkan kalau anda tak tau yang Shaklee dah ubah syarat-syarat jual beli, dan anda terlanggar peraturan tersebut. Anda boleh dilucutkan keahlian Shaklee seumur hidup sekaligus menyebabkan anda tidak mendapat sebarang bonus lagi daripada Shaklee.

3. Daftar Sebagai Ahli Shaklee Dengan Pengedar Yang ‘Blur’

Pengedar Shaklee Yang Tak Reti Buat Bisnes

Tersilap memilih pengedar Shaklee boleh menyebabkan anda terdaftar bawah seorang pengedar yang blur dan tak tau bagaimana nak promosikan bisnes Shaklee dan juga cara makan vitamin Shaklee yang betul.

Agaknya macam mana lah anda nak berjaya dalam Shaklee kalau upline anda sendiri blur? Tanya cara maka vitamin yang betul pun ada yang kadang-kadang takde idea nak jawab.

Mujur saya berada dalam tim iReach di mana terdapat ramai pakar-pakar pemasaran online di dalam tim kami. Malah tim iReach juga selalu mengadakan sesi online dan offline coaching serta mempunyai kumpulan sokongan di Facebook, Whatsapp dan juga portal khas untuk ahli iReach.

4. Daftar Sebagai Ahli Shaklee Yang Main Potong Harga (Jual Murah)

Ada pengedar Shaklee yang tak sabar-sabar nak naik pangkat tapi tak reti macam mana nak jual produk. Akhirnya mereka ini akan mengajar anda untuk jual produk Shaklee dengan harga di bawah harga pasaran ataupun kadang-kadang di bawah harga ahli.

Teknik ini walaupun mungkin boleh mendatangkan jualan dengan pantas, ianya adalah teknik haram kerana:

  • Ianya menindas pengedar Shaklee yang lain yang menjual dengan harga retail
  • Merosakkan pasaran dan merendah-rendahkan nilai & kualiti produk Shaklee
  • Melanggar peraturan Shaklee di mana produk perlu dijual dengan harga retail

Ahli Shaklee yang kantoi menggunakan teknik “potong harga” ini akan dikenakan tindakan tegas oleh pihak Shaklee iaitu pelucutan keahlian Shaklee seumur hidup (tak boleh apply jadi ahli sampai bila-bila!).

Inilah bahayanya apabila mendaftar sebagai ahli bawah penaja yang mata duitan dan kejar pangkat semata-mata.

5. Daftar Sebagai Ahli Shaklee Dengan Pengedar Yang Penipu

Anda tak perlukan modal besar untuk mendaftar sebagai ahli Shaklee. Hanya RM65 untuk seumur hidup.

Sebab yang ke-5 nih merupakan masalah yang biasa berlaku di dalam kebanyakan bisnes MLM di mana pengedar akan menyuruh ahli baru untuk daftar dan terus membuat pembelian bernilai RM 10K. Ini supaya mereka (si pengedar jahat tersebut) boleh naik pangkat dengan cepat.

Mereka ini merupakan golongan yang mencemarkan imej bisnes MLM dan menjadikan orang tersangat fobia mendengar perkataan Multi Level Marketing aka MLM.

Daftarlah Sebagai Ahli Shaklee Bersama Saya & Tim iReach

Jadi Ahli Shaklee iReach Creams

Alhamdulillah saya bersyukur kerana dipertemukan dengan tim iReach yang dinaungi oleh Master Lyna dan Master Zainul. Mereka bukan sahaja memberikan bimbingan dan tunjuk ajar kepada saya tanpa jemu, tetapi mereka selalu berkongsi kisah-kisah kejayaan mereka sebagai sumber inspirasi buat saya dan ahli tim iReach yang lain.

Saya pasti sekiranya anda mendaftar sebagai ahli Shaklee bersama saya, anda akan berpuas hati dan diberikan bimbingan bertaraf 5 bintang daripada saya dan tim iReach.

Berapa Modal Untuk Jadi Ahli & Mulakan Bisnes Shaklee?

Modal yang anda perlu keluarkan untuk mendaftar sebagai ahli Shaklee dan memulakan bisnes ini hanya RM65 sahaja untuk seumur hidup. Anda tak perlu…

  • Borong produk dan simpan stok
  • Meeting lewat malam untuk cari prospek
  • Bayar yuran bulanan ataupun tahunan

“Saya Berminat! Tolong Daftarkan Saya Cepat!”

Saya yakin sekiranya anda masih membaca sampai ke saat ini, anda pasti bersemangat dan teringin sangat nak jadi ahli Shaklee yang berjaya menjana pendapatan yang lumayan dari rumah.

Jangan jadi seperti orang-orang lain yang masih berfikir-fikir dan malas serta lambat bertindak.

Anda berbeza. Anda bersemangat dan ingin mengubah kehidupan anda supaya lebih bebas dan berjaya. Betul? Dan anda juga yakin Shaklee boleh membantu anda.

Isikan borang di bawah sekarang dan saya akan hubungi anda seberapa segera.

[contact-form-7 404 "Not Found"]

eBook “7 Ciri Ideal Penaja Shaklee”

Kalau anda masih ragu-ragu untuk bertindak, apa kata anda download dan baca eBook khas ini dulu. Ianya 100% percuma dan memberikan anda 7 panduan untuk memilih penaja Shaklee yang terbaik supaya anda boleh berjaya seperti saya dan juga Master Lyna.

Antara isi kandungan eBook ini:

  • Ketahui kategori penaja-penaja yang berisiko tinggi
  • 4 tips untuk mengetahui jika “dialah orangnya”
  • Sebab kenapa pakar pemasaran masih tidak ke mana-mana

Klik gambar di bawah untuk download.

eBook 7 Ciri Ideal Seorang Pengedar Shaklee yang berjaya

Similar Posts

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *