Jadi Ahli Shaklee

Sejarah Blog Diary Of Muhammad Hingga Shaklee

Asal blog Diary of Muhammad adalah untuk bercerita perjalanan membesarkan Muhammad.

Biasalah anak pertama rasa excited.

Kalau perasan, banyak entry awal blog ini berkaitan aktiviti Muhammad dan aktiviti toddler.

Paling hot sekali tentang potty training dalam masa seminggu.
image
Memang best lah pengalaman tu.

Β 

Online Business

Lepas tu kami mula buat perniagaan secara online.

Ada beberapa ilmu yang buat kami teruja nak berkongsi dengan semua orang, antaranya tentang khidmat Poslaju pickup dari rumah

Dan terhasil lah entry yang duduk tempat pertama Google walaupun tak SEO, memang tak sangka, entry berkenaan cara daftar akaun dengan Poslaju.
image
Selalu sangat lah saya dapat soalan berkaitan dalam email atau PM saya πŸ˜‰

Tips Business Untuk Newbies

Satu nak cerita pasal perniagaan, tak perlu buat loan atau pinjaman untuk kita kembangkan perniagaan.

Macam saya dulu mulakan dengan perniagaan permainan kanak-kanak, lepas tu buat perniagaan Islamic Books for Kids.
image
Modal masa tu hanya sekitar RM 1,000

Saya buat online, saya roll modal bila dapat hasil jualan.

Saya buat teknik snow ball effect.

Awal bisnes tak enjoy sangat, kerja keras dan kerja smart.

Banyakkan sedekah dan memberi nilai kepada orang lain.

Alhamdulillah nett profit hampir 5-angka.

Detik Permulaan Bisnes Shaklee

Selepas perniagaan Islamic Books for Kids, saya mula serius dengan perniagaan Shaklee.

Oh perniagaan buku tu masih on-going πŸ™‚

Kenapa Shaklee?

Saya mula fokus kepada perniagaan Shaklee, salah satu sebabnya adalah nak jadikan Shaklee sebagai fund untuk kembangkan bisnes buku saya.

Saya tak suka nak meminjam dari mana-mana badan sebab tak suka berhutang.

Bagi saya, lebih baik kita kerja keras dari bawah.

Bila kita pernah rasa susah, struggle, baru kita akan hargai nikmat kemanisan sebuah kejayaan.

Tapi setelah mula jatuh cinta dengan bisnes Shaklee, Shaklee dah jadi bukan sekadar untuk fund perniagaan buku, tapi lebih dari itu.

Tambah Nilai Dalam Hidup Orang

Berkongsi kebaikan Shaklee membuatkan saya insaf dan rasa nak bantu lebih ramai orang untuk sihat.
image
Orang yang disahkan menghidap kanser, wanita yang mengalami masalah keputihan sehingga menjejaskan hubungan dengan suami, warga berusia yang susah nak solat sebab sakit sendi, ibu yang berdepan dengan cabaran penyusuan dan pelbagai lagi.

Semua anda membuatkan saya berkobar-kobar nak berkongsi kebaikan Shaklee dengan lebih meluas dan gigih.

Moga semua yang mengenali saya dapat kembali nikmat kesihatan yang tak ternilai harganya.

Tingkatkan Taraf Kewangan Orang Lain

Dengan Shaklee juga saya berpeluang untuk bantu ramai orang untuk jana pendapatan sampingan, lebih-lebih lagi zaman harga barang semakin mencanak naik, kos hidup makin tinggi

Ramai pelajar universiti dah mula fikir nak dapatkan kerja cepat-cepat untuk tampung kos hidup yang makin tinggi.

Ye lah, nak kumpul duit beli aset rumah, tapi, harga rumah makin tak masuk akal.
image
Kerja untuk bayar rumah? Nak kahwin pun masih terkial nak cari duit.

Pasangan berkahwin pula makin dihimpit dengan yuran pengasuh, yuran taska, duit tol, duit minyak, duit LRT atau bas, dan banyak lagi

Semua ini menekan dan memberi tekanan.

Sebagai seorang yang giat dalam perniagaan Shaklee, saya sangat berbesar hati untuk berkongsi peluang yang perniagaan Shaklee tawarkan. image
Asalkan saja kita buat Shaklee sepenuh hati, walaupun sambil bekerja di pejabat, kita pasti mampu ubah taraf kewangan keluarga kita.

Oh bukan maksudnya buat Shaklee masa waktu bekerja, tapi luang 2-3 jam selepas waktu pejabat untuk usahakan perniagaan Shaklee hanya secara online.

Beri nilai dalam hidup orang lain memang buat hidup kita berubah.

Perasaan dapat bantu orang adalah priceless!

Jika anda berminat nak cuba perniagaan Shaklee, anda boleh sertai saya πŸ™‚

Pendaftaran hanya RM 75 (WM) atau RM 85 (EM). Yuran tahunan adalah PERCUMA πŸ˜€

Hanya hubungi saya :

Khadeejah Hasmad
SMS /Whatsapp : 019-477 3457

Eh, patut entry cerita pasal sejarah blog.

Takpe, kira 2 dalam 1 lah ya πŸ™‚

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *