Menyusukan Anak Tapi Tak Kurus-Kurus?

Boleh kata semua ibu yang menyusukan anak secara ekslusif mengharapkan badan akan slim macam kerengga secara automatik. Ya, memang aktiviti menyusukan anak membakar banyak kalori (dalam 500 kalori per sesi), tapi itu belum menjanjikan anda boleh terus kurus.

Ada orang yang walaupun tak menyusukan secara ekslusif (campur dengan formula milk), tapi boleh pula maintain slim dan lengok badan mengancam!

Realiti yang harus diakui, tak semua orang mempunyai badan yang sama.

Set Kurus Shaklee Untuk Ibu Menyusu

Dalam misi nak memastikan badan tampil menawan, Set Kurus Shaklee merupakan pilihan terbaik untuk ibu yang menyusu. Jika betul cara makan dan mengikut diet yang ditetapkan, badan anda tak akan rebounce walaupun selepas anda berhenti mengamalkan set ini.

Set Kurus Shaklee secara asasnya mengandungi 2 supplement wajib:

  • Lecithin
  • Alfalfa

Dua-dua vitamin ini adalah yang paling asas dan nak tak nak, kena ambil.

Kalau anda ada budget lebih dan nak dapatkan hasil lebih pantas, boleh tambah lagi dua supplement yang terkenal:
  • ESP Shaklee
  • OmegaGuard

Jom kita lihat apa fungsi setiap satu supplement ini dalam membantu ibu-ibu yang menyusukan anak untuk kurus.

1. Lecithin

Lecithin merupakan vitamin yang membantu memecahkan lemak daripada makanan yang telah kita makan. Istilah lain adalah mengemulsikan lemak-lemak tersebut.

Kalau kita makan makanan seperti nasi lemak, masak lemak dan apa-apa yang berlemak, boleh ambil 2-3 biji Lecithin sesudah makan untuk membuang semua lemak tersebut.

Walaupun Lecithin bersifat sebagai pemecah lemak, ia tidak memecahkan lemak bayi yang disusukan.

Lecithin hanya memecahkan lemak dari makanan yang kita ambil, bukan yang dalam badan kita. Badan kita pun memerlukan lemak. Yang tak sihat dan menyebabkan kegemukan adalah lemak yang berlebihan.

2. Alfalfa

Alfalfa Shaklee membantu membersihkan usus supaya semua sisa makanan yang termendap di dalam usus dapat dibuang. Istilah lain yang lebih glamor, detoxAlfalfa juga membantu sebagai pelawas.

Kenapa penting usus bersih?

Hanya usus yang bersih dapat menyerap semua nutrisi dari makanan yang kita ambil. Kalau usus tu kotor, berkeladak dengan segala macam toksin dan lemak, usus tidak dapat menyerap nutrisi dengan baik.

Makanlah segala macam makanan berkhasiat… kita tetap tak akan sihat dan cergas.

Dalam aspek pelangsingan badan, usus yang bersih dapat menyerap nutrisi dengan baik. Ini akan membantu organ yang bekerja membakar lemak untuk menjadi lebih efisien.

3. ESP Shaklee

Kadang-kadang, takde ribut takde angin, kita selalu jer lapar setiap sejam. Kalau kita jenis begini, ESP sangatlah bagus. Bila minum ESP waktu pagi, biasanya saya sampai ke jam 3 petang pun masih tak lapar.

Ini kerana ESP mempunya Glycemic Index yang rendah di mana tenaga daripada ESP ini dibebaskan secara perlahan-lahan.

ESP juga membantu menguatkan otot yang bekerja untuk membakar lemak dalam tubuh. Ala-ala seperti minyak hitam kereta, yang membantu melancarkan perjalanan kereta. ESP membantu melancarkan pergerakan otot-otot kita.

Boleh rujuk artikel ini untuk info yang lebih detail tentang Glycemic Index Diet.

4. OmegaGuard

OmegaGuard membantu menyingkirkan lemak yang termendap di dalam tubuh kita. Masa kita kecil dulu ataupun masa zaman belajar, kita selalu makan makanan berlemak. Dah la makan makanan berlemak, kita tak pula work out.

Lemak boleh termendap dan melekat pada salur darah. Untuk jangka masa panjang, perkara ini sangat berbahaya kerana ia boleh menjadi penyebab diabetes, darah tinggi dan sakit jantung.

Lemak ini juga menyebabkan usus kita tak dapat menyerap nutrisi dari makanan, dan makin lama tubuh akan menjadi semakin tak sihat.

Kelebihan lain OmegaGuard selain daripada menguruskan badan:

  • Merangsang penghasilan serotonin, sejenis hormon yang boleh membantu mengawal selera makan dan juga mood.
  • Mengekang penghasilan cortisol, sejenis hormon yang merangsang penyimpanan lemak di dalam badan.
  • Kaya dengan DHA & EPA yang bagus untuk perkembangan otak & mata bayi.

“Apa Beza Lecithin dengan OmegaGuard”

Ini antara soalan paling kerap ditanya. “Kalau dah beli Lecithin, kena ke beli OmegaGuard?”

Dari segi harga, memang OmegaGuard jauh lagi mahal berbanding Lecithin.

Dari segi kelebihan pun, memang OmegaGuard mendahului Lecithin.

Apa kata kita recap balik…

Lecithin berfungsi untuk mengemulsi lemak dalam makanan yang dimakan

Apa jadi dengan lemak yang dulu-dulu masa zaman kita main taram semua makanan yang sedap lagi enak? Inilah tugas OmegaGuard! Menyingkirkan lemak-lemak yang dah termendap 🙂

“Saya nak kurus! Berapa harganya?”

Dibawah adalah harga untuk setiap satu supplement dalam Set Kurus Shaklee ini.

  • Alfalfa (300 biji) – RM53
  • Lecithin (180 biji) – RM53
  • ESP Shaklee (850g) – RM150
  • OmegaGuard (90 biji) – RM136

Supplement yang basic hanyalah Lecithin & Alfalfa. Kalau nak tampil menawan dengan lebih pantas, bolehlah tambah ESP dan juga OmegaGuard

“Ada ke yang dah berjaya kurus dengan Set Kurus Shaklee nih?”

Alhamdulillah ramai yang dah berjaya kurus menggunakan set ini. Saya kongsikan 2 testimoni khas untuk tatapan anda 🙂

Set Kurus Shaklee Untuk Ibu Menyusu

Testimoni Set Kurus Shaklee – Memang Terbaik!

 

Testimoni Ibu Menyusu yang Berjaya Kurus dengan Set Kurus Shaklee

Satu Lagi Testimoni Set Kurus Shaklee!

Anda berminat untuk mendapatkan Set Kurus Shaklee? Tempahan boleh dibuat secara online dengan mengisi Borang Tempahan Produk Shaklee.

P.s. – Sekiranya anda memerlukan konsultasi khas daripada saya, sila isikan Contact Form di bawah atau hubungi saya di nombor yang tertera 🙂

Pengedar Shaklee Terengganu, Malaysia

Leave a Reply

CommentLuv badge

Shares