Set Puasa Ramadhan

Rahsia Saya Puasa Bertenaga Bersama 2 Anak Syurga

Assalamu’alaikum wrt pembaca Diary of Muhammad ๐Ÿ˜€

Apa khabar semua? ๐Ÿ˜€

Maafkan kami kerana terlalu lama menyepi. Eh, tapi akaun Facebook masih aktif.

Menyepi ni bukan apa tapi sibuk join event sana-sini, dan masih belum berjaya update blog macam Facebook ๐Ÿ˜›

Antara event yang superb termasuklah National Conference Shaklee dan Percutian taraf 5 bintang kat Sunway Hotel and Resort!

Oh maiii, memang besttt sangat especially makan free, dan FREE access ke Sunway Lagoon ๐Ÿ˜€

Siap dapat duit ย poket tuh ^_^

Lepas National Conference, pi Seminar Dr Azizan Osman pulak, Intensif Magnet Kekayaan dan Kejayaan.

Oh memang superb sangat sangat!

Sape tak pergi, memang rugi.

Sape yangย rasa hidup ni unfair, rasa lost, rasa penat sangat dengan hidup, rasa dah nak give up, rasa nak cari kekuatan, rasa nak bangkit semula untuk better life, sila lah pergi seminar tu, yang paling dekat, bulan 10 ni, 23-26 Oktober.

Gerenti, tak sama langsung dengan mana-mana seminar yang anda pernah pergi! Seriously ๐Ÿ˜€

Kami ada jual tiket nya ^_<

Oh oh, tapi cerita NC dan IMKK kita simpan kejap.

Hari ni nak kongsikan dulu pasal persediaan bulan puasa yang lagi 2 hari je ni ๐Ÿ˜€

tips ramadhan puasa

Oleh kerana ramai juga pembaca Diary of Muhammad di kalangan ibu menyusu, meh saya kongsikan sikit ilmu tentang hukum puasa ibu menyusu, kot ada yang masih belum tahu ๐Ÿ™‚

Hukum Puasa Ibu Menyusu

Jika ibu berbuka sebab risaukan anak tak cukup susu, maka ibu perlu bayar fidyah dan qadha puasa

Jika ibu berbuka sebab risaukan ibu yang tak larat, cukup untuk ibu hanya qadha puasa, tak perlu bayar fidyah.

Persediaan Puasa Ibu Menyusu

Biasanya ibu menyusu ni termasuk saya dulu-dulu, kerisauan kita yang pertama adalah : cukup kah susu kita untuk anak?

Sebenarnya susu cukup asal saja kita kerapkan perah susu. Konsep asasnya, kerap kan pam susu untuk hasilkan susu yang banyak.

Kalau susu drop, tambahkan kekerapan pam.

Tapi masa puasa, kita tak makan dan tak minum.

Kerap perah susu boleh buat kita cepat letih dan pancit.

Walau dah minum berliter-liter air sekalipun, most of the time tak dapat nak atasi keletihan tu

Oleh sebab itu, saya sendiri amalkan supplement Shaklee untuk kekal cergas sepanjang berpuasa

Supplement yang saya amalkan adalah Set Sahur Instant, atau femes dengan panggilan Set Mighty 3 GEM

Memang Mighty sungguh lah ๐Ÿ˜€

Senang je nak buat, shake shake shake, dan minum ๐Ÿ˜€ Pastu makan lah beberapa biji kurma.

Biasanya saya tak makan nasi masa sahur, atau kalau makan pun, makan sikit je.

Insya-Allah di lain entry, saya kongsikan kenapa nasi putih bukan lah makanan yang advisable untuk puasa, saya dah experiment tau ๐Ÿ˜€

sahur ramadhan bertenaga

Masa mengandung anak kedua, sambil menyusukan anak pertama, pun saya amalkan Set Mighty 3 GEM tau.

Terbaik!

Alhamdulillah susu masa Ramadhan maintain meriah dan melimpah ruah ๐Ÿ˜€

Apa Ada Dalam Set Mighty 3 GEM

Dalam Set ini, ada 3 jenis supplement penting termasuk ESP, Performance Drink dan Meal Shakes.

Biasanya saya bancuh bersama fresh milk sejuk.

Shake shake shake, dan minum.

Bancuhan ini harum baunya sebab ada Meal Shakes yang mempunyai aroma bau vanila dan rasa lemak krim.

Harga Set Mighty 3 GEM

Harga Set ini hanya RMย 363 sahaja

Set ini boleh dikongsi bersama suami atau anak yang mula belajar untuk berpuasa ๐Ÿ˜€

Jika andaย berminat untuk dapatkan Set Mighty 3 GEM, boleh follow 2 langkah di bawah:

Langkah #1:

Bank in bayaran RM 363 ke salah satu akaun dibawah :

Maybank 563055223133 (Chosem Resources)
atau
CIMB 7012840819 (Khadeejah Hasmad)

Nota:ย Boleh send email notification ke [email protected]

Langkah #2:

Kemudian maklumkan nama penuh, no hp dan alamat untuk urusan penghantaran.

Insya-Allah saya akan luangkan lebih masa untuk berkongsi tips penyusuan susu ibu semasa Ramadhan ๐Ÿ™‚

Salam kejayaan buat anda ibu yang hebat!

Khadeejah Hasmad

WhatsApp: 019 409 3457

Shaklee ID : 858755

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *