Collagen Shaklee Selamat
Set Breastfeeding

Set Penyusuan Shaklee Tak Banyakkan Susu?

Ibuā€“ibu zaman sekarang ramai dah mula celik tentang kepentingan penyusuan susu ibu. Susu ibu sangat penuh khasiat dan tak kan pernah dapat di ganti oleh susu formula.

Tapi bukan makna bayi susu formula tak bagus, saya sendiri pun masa bayi menyusu susu formula šŸ˜‰

Namun dalam pada usaha nak menjayakan penyusuan susu ibu ni, banyak cabaran datang. Cabaran penyusuan ibu yang paling femes adalah, susu tak banyak. Dah lah susu tak banyak, banyak pula suara yang menyarankan kita tambah susu formula atau nestum.

Set Penyusuan Shaklee Banyakkan Susu Badan

Bila susu tak banyak, mula lah ibuā€“ibu akan cari makanan yang dikatakan boleh banyakkan susu, atau bagus kalau dapat supplement, sekali telan je. Tak perluĀ nak rebus bagai.

Antara supplement yang famousĀ untuk banyakkan susu ibu termasuklah Set Penyusuan Shaklee.

Tetapi ada juga golongan ibu menyusu yang dah pun makan Set Penyusuan Shaklee, namun susu tetap tak banyak. Banyak tidak, pekat pun tidak. Bahkan sama je seperti dulu, ada segelintir kurang dari sebelumnya.

3 PerkaraĀ Mungkin Terlepas Pandang

3 Perkara ini sering di abaikan sama ada secara sedar atau tidak. Perlu ibu fahami bahawa Set Penyusuan Shaklee hanya bertindak sebagai pembantu untuk banyakkan susu.

Peranan utama untuk banyakkan susu tetap kita tak boleh tinggalkan.

#1 : Kekerapan memerah susu

Pastikan kita dah konsisten amalkan perah dan pam susu setiap 2 hingga 3 jam.

Kalau setakat pam setiap 4-5 jam, memang susah nak banyakkan susu. Boleh baca post tengan 5Ā Perkara Asas PenyusuanĀ tentang kenapa penting kerap perah susu.

#2 : Kesan Kafein

Adakah kita peminum tegar minuman berkafein?

Minuman berkafein ini akan menghalang badan kita daripada menyerap nutrisi dan secara tidak langsung membuatkan susu merudum teruk.

Boleh kalau nak minum kafein, tapi jarakkan pengambilan 2 jam. Rujuk post Kafein & Vitamin,Ā iniĀ dan ini untuk info yang lebih detail.

#3 : Cara Makan Yang Tepat

Adakah kita telah rujuk cara makan yang betul dari penjual Set Penyusuan Shaklee yang kita beli itu?

Berhubung rapat lah dengan siapa yang jual Set Penyusuan Shaklee kepada anda hingga anda dapat hasil yang anda mahu.

P.s : Konsultasi saya untuk ibu yang membeli dari saya sentiasa terbuka. Bahkan saya akan pastikan betul-betul ibu dapat susu yang banyak.

#4 : Set Penyusuan Tidak Lengkap

Boleh jadi asbab anda hanya ambil ESP dan Ostematrix, jadi kesannya tak sama seperti ibu yang ambil Set Penyusuan Shaklee yang lengkap.

Badan kita perlukan vitamin dan zat untuk hasilkan susu yang melimpah ruah sehingga basah baju dengan susu. Jika tak cukup vitamin, macam mana payudara mahu hasilkan susu, kan?

Jadi, lengkapkan vitamin yang anda tak ambil. Set Penyusuan yang lengkap terdiri dari 6 jenis vitamin iaitu : Vitalea, B Complex, ESP, Alfalfa, Ostematrix dan Sustained Released Vitamin C

Cukup denganĀ 4 point di atas, anda juga dijemput untuk semak semula 5 Tips Banyakkan Susu Badan.

Masih tak yakin? Anda boleh membelekĀ Koleksi Testimoni Set Penyusuan ShakleeĀ (ada banyak lagi belum ber update ni…) šŸ˜€

Cara Dapatkan Set Penyusuan Shaklee

Set Penyusuan ShakleeĀ telah membantu merangsang penghasilan susu yang meriah dan pekat untuk ramai ibu menyusu.

Ia turut membantu saya secara peribadi untuk bertenaga dan cergas walaupun aktif menyusukan anak.

set breastfeeding shaklee tidak banyakkan susu
Set Penyusuan Susu Ibu Yang Telah Membantu Ramai Ibu

Untuk dapatkan Set Penyusuan Shaklee, anda boleh hubungi saya di :

ā™„ Khadeejah Hasmad ā™„
SMS/Whatsapp : 019 477 3457
(Atau klik terus untuk Whatsapp :Ā www.wasap.my/60194773457)
Shaklee ID : 858755

Similar Posts

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *