Penyusuan Susu Ibu Atau Tidak, Ia Pilihan Masing – Masing

Walaupun saya menyusukan anak-anak saya dengan susu ibu, ia bukan bermakna saya memandang rendah ibu yang tidak menyusukan anak mereka.

Saya sendiri menyusu susu formula semasa kecil.

Tapi alhamdulillah hubungan dengan mak saya sangat rapat hingga ke alam universiti.

Mak ayah dulu best friend saya. Lepas kahwin, suami jadi BFF pulak :P

Mak ayah dulu best friend saya. Lepas kahwin, suami jadi BFF pulak 😛

Penyusuan susu ibu adalah sebuah pilihan sebenarnya.

Lengkapkan diri kita dengan ilmu, dan teruskan jika anda mahu.

Penyusuan Susu Ibu Bukan..

Ia bukan untuk berjimat, sebab boleh jadi penyusuan susu ibu tidak menjimatkan bila ibu perlu mendapatkan pam susu yang canggih beserta aksesori penyusuan yang pelbagai.

pump set penyusuan shaklee

Ia juga bukan untuk ikut-ikutan sebab gaya dan corak penyusuan setiap anak berbeza.

Ia juga bukan penanda aras sama ada anak yang menyusu susu ibu lebih cerdik.

Sebab ada je contoh depan mata saya, peribadi yang dah menginjak usia dewasa –  anak susu formula lebih cerdik dan lebih berbudi berbanding anak susu ibu yang menyusu hingga 2 tahun lebih.

Peranan ibu bapa penting  untuk mendidik anak yang cerdik dan berakhlak tinggi, bukan semata bergantung kepada penyusuan susu ibu semasa bayi

Peranan ibu bapa penting untuk mendidik anak yang cerdik dan berakhlak tinggi, bukan semata bergantung kepada penyusuan susu ibu semasa bayi

Pendidikan dan akhlak anak-anak bukan bergantung kepada susu semata-mata.

Habis tu kenapa nak menyusukan anak dengan susu ibu?

Ia pilihan seorang ibu 🙂

Saya sendiri memang tak sampai hati, rasa hancur hati kalau nak susukan anak dengan susu formula.

Setelah beberapa formula di cuba, yang ni je yang Muhammad boleh terima

Proses cerai susu: Setelah beberapa jenama susu formula di cuba, yang ni je yang Muhammad boleh terima

Masa mula nak putus susu anak pertama, saya sangat sedih hingga menitis air mata.

Macam tu sekali. Huhu.

Bukan tak mampu nak beli susu formula, tapi rindukan bonding semasa penyusuan.

Relaktasi Susu Ibu

Jika anda ibu yang ingin meningkatkan penghasilan susu,  dan teringin nak teruskan juga penyusuan susu ibu, saya alu-alukan anda untuk korek tips penyusuan dalam blog ini 🙂

Banyakkan Susu Badan Bukan Perkara Mustahil

Gembira dapat susu ibu ^_^

Bagi ibu yang berminat untuk relaktasi, saya cadangkan ibu melabur sedikit untuk Set Penyusuan Shaklee.

set penyusuan breastfeeding shaklee

Bukan apa, sebab dah lama sangat tubuh tak terima isyarat dari otak untuk hasilkan susu, jadi ia perlu sedikit pemangkin untuk bermula.

Set Penyusuan Shaklee  terdiri dari 6 jenis vitamin penting termasuk lah ESP,  B Complex, Vitalea, Vitamin C, Alfalfa dan Ostematrix.

Atasi Letih Relaktasi

Oleh kerana untuk relaktasi, ibu kena kerap pam, maka ibu akan mudah letih.

Bila ibu letih, ibu akan cepat moody dan stress, dan stress mengganggu penghasilan susu.

Untuk elakkan ibu letih akibat kerap pam untuk relaktasi, maka ibu dicadangkan untuk amalkan Vitamin pembekal tenaga termasuk ESP, Vitalea dan Ostematrix.

supermom set penyusuan shaklee

Ibu boleh amalkan ESP di waktu pagi, Vitalea di waktu petang atau malam, dan Ostematrix sebelum tidur untuk pastikan esok pagi, ibu mesti bangun dengan segar

Vitalea, ESP & Ostematrix

Vitalea, ESP & Ostematrix

Pelihara kesihatan saraf

Bila dah lama ibu tak perah susu, maka saraf mula jadi semacam kejang.

Saraf-saraf dan kelenjar susu dalam payudara perlu di pelihara supaya tak terluka atau rosak, sebab kalau terluka, penghasilan susu akan terganggu

Di sinilah Vitamin C memainkan peranan.

vitamin C SET PENYUSUAN SHAKLEE

Vitamin C memastikan agar walaupun ibu perah kerap, atau situasi persekitaran ibu stress, kelenjar susu tetap maintain sihat dan kuat!

set penyusuan shaklee banyak susu

B Complex juga sangat penting untuk memastikan ibu kekal ceria untuk menghadapi waktu-waktu awal relaktasi yang mencabar kesabaran.

destress set penyusuan shaklee

Relaktasi memerlukan masa.

Bukan hari ni pam, terus keluar susu.

Ia mungkin mengambil masa 2 minggu hingga sebulan, bergantung kepada kekerapan pam dan konsisten bersama Set Penyusuan Shaklee Premium

Ibu yang cekal dan tabah pasti dapat mengharungi ujian ini bersama kehadiran B Complex 🙂

sabar set penyusuan shaklee

 

Penggalak Susu

Alfalfa, Ostematrix dan ESP merupakan penggalak susu yang hebat.

SET PENYUSUAN SHAKLEE PENGGALAK SUSU

Alfalfa sendiri terkenal sebagai milk booster berkurun lamanya

susu

Alfalfa dikatakan lebih bagus dari fenugreek sebab ia tidak mengeluarkan bau badan kepada ibu yang makan Alfalfa.

Tapi walaupun ibu amalkan Shaklee, perkara asas penyusuan tetap tak boleh tinggal, ia termasuk kerap pam setiap 2 jam sekali

Berbaloi dapatkan Set Penyusuan Shaklee

Set Penyusuan Shaklee Premium ini boleh bertahan hingga 4 bulan.

set penyusuan breastfeeding shaklee

Harga untuk satu set hanya RM 509.75 sahaja termasuk pos.

Sangat berbaloi-baloi dan berpatutan.

Ibu umpama hanya berbelanja lebih kurang RM 4.30 sehari untuk relaktasi.

Bayangkan anak anda hadiahkan riben #1 Mom kepada anda atas usaha gigih anda menjayakan penyusuan 😀

set penyusuan shaklee dari anak

Ia nya juga berbaloi sebab ibu bukan sekadar dapat hasilkan susu yang banyak, tapi juga dapat bonus kulit cantik, tubuh semakin cergas, dan hubungan dengan suami semakin intim

intim set penyusuan shaklee

Ya lebih intim sebab Alfalfa bertindak seperti kacip fatimah, dan ESP bertindak untuk mencantikkan, menggebukan dan menganjalkan kulit.

Belum masuk Vitamin C yang membantu menaikkan seri kulit 🙂

Awet muda cantik jelita

Awet muda cantik jelita

Dapatkan Set Penyusuan Shaklee anda sekarang!

Untuk order, anda boleh ikuti langkah berikut:

Langkah #1:

Bank in RM 509.75 ke salah satu akaun dibawah :

Maybank 563055223133 (Chosem Resources) atau
CIMB 7012840819 (Khadeejah Hasmad)

Email notification boleh dihantar ke [email protected]

bayaran set penyusuan shaklee

Atau

CIMB bayar set penyusuan shaklee best

Langkah #2:

Maklumkan kepada saya,  Khadeejah Hasmad melalui SMS/Whatsapp 019 –  409 3457, maklumkan maklumat berikut:

  1. Nama penuh
  2. Alamat untuk penghantaran Set Penyusuan Shaklee Eksklusif
  3. No telefon
  4. Alamat email anda untuk saya sertakan beberapa eBook eksklusif termasuk eBook Rahsia Susu Melimpah Ruah

cara order set penyusuan shaklee

Langkah #3:

Tunggu Set Penyusuan Shaklee sampai di muka pintu anda 😀

penghantaran set penyusuan shaklee

Beli sekarang untuk segera relaktasi anak kesayangan anda 🙂

Anak anda berhak untuk menyusu susu ibu yang banyak, pekat dan penuh nutrisi 🙂

Khadeejah Hasmad
SMS /Whatsapp : 019-477 3457

Leave a Reply

CommentLuv badge

Shares