Set Kehamilan Shaklee Elak Komplikasi Bersalin

Double line kat pregnancy kit adalah sangat mengujakan wanita yang baru berkahwin, eh, kalau yang dah ada 2 3 anak pun masih teruja tau. Err., tapi kalau yang nak tutup kilang tu, lain cerita.

Ketahui kepentingan vitamin untuk ibu mengandung di NHS UK dan 8 petanda awal ibu mengandung di WebMD

Set Hamil Shaklee Hari ni saya nak kongsikan tentang supplement semasa hamil yang ramai antara kita tak berapa faham kenapa pentingnya ambil supplement sewaktu hamil.

Apa makan makanan macam biasa, tak cukup ke? Cukup tu cukup, tapi kita kan kena pastikan nutrisi kita cukup untuk 2 orang.

Saya pula secara peribadi memilih Shaklee walaupun Insurance cover je pre-natal supplement saya, sebab, saya yakin Shaklee adalah supplement yang semulajadi, bukan sintetik.

Di sini saya kongsikan beberapa peranan kritikal vitamin dalam Set Kehamilan Shaklee

vitamin set kehamilan mengandung hamil Shaklee

 

Elak air ketuban pecah terlalu awal

Sebenarnya tiada masalah pun kalau air ketuban pecah awal.

Cuma sesetengah ibu dan pihak perubatan akan panik.

Saya sendiri masa kehamilan anak pertama, air ketuban pecah dulu, dan saya kenal seorang ibu ni air ketuban pecah selama 10-hari, dan Alhamdulillah selamat melahirkan anak secara normal.

Kalau air ketuban pecah awal, minum air banyak- banyak dan makan Vitamin C.

Rujuk website Home4Birth dan GentleBirth untuk ketahui berapa mg Vitamin C sehari yang optimum untuk ibu mengandung.

vitamin c vitamin set kehamilan mengandung shaklee

Amalkan Vitamin C Sustained Release sepanjang kehamilan kerana ia membantu memastikan kantung atau amniotic sac kekal intact.

Memudahkan baby keluar

Selain teknik pernafasan yang betul, iaitu ELAKKAN PUSH! , saya juga amalkan Omega Guard untuk melembutkan bahagian tersebut supaya ia mudah ‘dilated’ dan kepala baby mudah keluar.

Alhamdulillah mudah sangat baby Maryam keluar.

Omega Guard Set Vitamin Kehamilan Mengandung Shaklee

Atasi GBS

GBS atau nama panjang dia adalah Group B Strepcocous adalah keadaan di mana keputihan banyak, dan pihak medic concern kalau baby terkena bakteria GBS tu.

Solusinya, ambil Garlic Complex.

Garlic mengandungi antibiotik semulajadi yang boleh membunuh bakteria jahat dan selamat untuk ibu hamil.

Set Hamil Shaklee

Elak tumpah darah atau Post – partum Haemorrhage (PPH)

Banyak sebab boleh menyebabkan PPH.

Tapi salah satu cara untuk elak PPH adalah dengan mengamalkan makanan berasaskan Calcium semasa hamil.

Saya amalkan Ostematrix, kaplet yang mengandungi Kalsium dan Magnesium.

Ostematrix Set Vitamin Kehamilan Mengandung Shaklee

Calcium kritikal untuk membantu ‘blood clot’ semasa bersalin nanti.

Kalau selepas bersalin pula, amalkan Alfalfa dan susukan bayi dalam tempoh 30 minit selepas bersalin supaya rahim cepat mengecut.

Midwife di luar negara menggunakan Alfalfa untuk menghentikan pendarahan, di samping ada juga tips makan sedikit plasenta.

Elak anak jaundice

Amalkan Alfalfa selepas bulan ke 8 kehamilan.

Alhamdulillah baby Maryam memang tak kuning.

Beberapa kenalan saya amalkan Alfalfa sejak kandungan mencecah 8 bulan ke atas, dan alhamdulillah anak mereka tidak kuning.

Beberapa kawan saya makan Alfalfa semasa anak dia kuning, dan alhamdulillah selepas itu bacaan kuning menurun.

Jemput baca perkongsian kawan-kawan saya mengenai Alfalfa dan jaundice di entry cara turunkan jaundice baby.

 

Order Set Kehamilan Shaklee

Harga untuk Set Kehamilan Premium Shaklee untuk kegunaan 2-4 bulan hanya RM 592 termasuk kos pos dan eksklusif strategi amalkan Set Kehamilan Shaklee 😀

cara-beli-Shaklee

–> Capai HP anda sekarang dan taip ‘Beli Set Kehamilan Shaklee’, SMS/WhatsApp 019 477 3457 sekarang! <–

Nota: Saya mengamalkan konsep bersalin secara HypnoBirth. Anak pertama saya dilahirkan di PUSRAWI, Kuala Lumpur sepenuhnya semulajadi. Anak kedua saya dilahirkan di rumah di Kerteh, Terengganu, kelahiran yang memang dirancang untuk homebirth

Dengan setiap belian Set Vitamin Kehamilan Shaklee dari saya, anda layak untuk dapatkan  strategi makan Set Kehamilan Shaklee dan khidmat nasihat berkaitan ibu mengandung bersama saya.

 

Pengedar Shaklee Kesayangan Ramai,

Khadeejah Hasmad

SMS/WhatsApp : 019 477 3457

Shaklee ID: 858755

Leave a Reply

CommentLuv badge

Shares