Soya ESP Shaklee, Selamat Ke?

Semua soya sama ke? Ada beza ke soya ESP Shaklee ngan soya biasa beli kat kedai? Ada beza ye kawan- kawan. Satu berkualiti tinggi, satu lagi tak pasti kualiti cemana ­čśŤ

Apa beza soya dalam ESP dengan soya di pasaran biasa? Kenapa saya berani claim soya dalm ESP Shaklee lebih berkualiti tinggi dan pastinya lebih selamat berbanding soya biasa?

Kelebihan Soya ESP Shaklee

2 Beza ESP Shaklee dengan Produk Soya Yang Lain

1. Cara Pemprosesan ESP Shaklee Berbeza

Tahukah anda, sesetengah soya diproses menggunakan alkohol?

Cara ini menghilangkan isoflavine yang bermanfaat dan mencemarkan soya tu sendiri dgn alkohol – This explains kenapa ada rumors yang cakap soya tak elok untuk kesihatan.

Walau bagaimanapun, soya Shaklee dicuci hanya dengan air bagi mengekalkan isoflavine genistin dan daidzin yang penting untuk membekalkan kita dengan keseluruhan manfaat soya. (jargon words akan di explain lebih lanjut dalam entry akan datang ;))

Jadi, bukan semua soya tak elok, cuma cara proses tu yg buat dia jadi tak elok.

Contoh makanan harian yang berasaskan soya termasuklah tempe dan kicap.

2. Soya dalam ESP Shaklee adalah Non-GMO

Shaklee menggunakan proses pensijilan tersendiri yang dikenali sebagai Identity Preserved Program (IPP). Program ni memastikan kacang soya Shaklee bebas dari pendedahan perubahan genetik. Dari benih hingga penyimpanannya, komitmen Shaklee sangat tinggi untuk pastikan bahan ramuan adalah semulajadi dan berkualiti tinggi.

Shaklee merupakan syarikat pertama yang mencipta makanan tambahan protein berasaskan kacang soya. Kacang soya terasing yang pertama telah dicipta oleh Dr Shaklee pada 1970-an.

ESP Shaklee
ESP Shaklee

Beberapa ujian klinikal dijalankan dan membuktikan protein soya adalah faktor utama dalam penjagaan kesihatan.

Kenapa soya? Kenapa bukan ayam atau ikan sebagai sumber protein? Sebab sumber protein dari soya bebas lemak dan bebas kolesterol.

Baca jugaKenapa ESP Sangat Laku Di Kalangan Ibu-Ibu Yang Hot?

Mahu cuba ESP hari ini?

Hubungi saya :

Khadeejah Hasmad

Whatsapp : 019 477 3457

Email : [email protected]

Shaklee ID : 858755

Similar Posts

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.