anak sembelit | Meal Shakes

Vitamin Untuk Hilangkan Sembelit Anak

Seksanya sembelit. Kalau anak kecil kena sembelit, rasa macam nak tarik je najis tu keluar, kan?
Pernah lah anak kecil saya sembelit, kesian tengok, menangis sambil meneran. Kita cuba peluk pun tak hilang tangisan, apa saya buat biasanya urut sahaja perut sambil berdoa cepatlah keluar. Tak sanggup mak tengok.
anak sembelit
Gambar hiasan semata-mata… Jangan biarkan anak anda jadi begini!

Cafa yang paling mudah untuk elak sembelit datang lagi adalah memberikan anak makan buah-buahan dan syura-sayuran yang kaya dengan serag ataupun lebih dikenali sebagai high fiber.

Sambil menambah kandungan serat dalam diet anak anda, anak anda juga perlu minum lebih banyak air masak.

Tapi, bukan semua kanak-kanak suka dengan sayur dan buah-buahan.

Ada yang nampak saja sayur, terus hilang lapar.

Kalau kena kes macam nih, sure anda pening kepala memikirkan cara terbaik me’maksa-rela’ anak anda untuk makan sayur dan buah-buahan.

Di samping berterusan pujuk anak makan buah, sayur dan banyakkan minum air masak, apa kata cuba bagi anak minum bancuhan supplement Meal Shakes.

Sila abaikan kereta comel di atas. Hiasan semata-mata…

Apa itu Meal Shakes? 

Mealshakes Shaklee merupakan minuman yang kaya dengan kandungan SERAT di samping mengandungi Vitamin B-12 yang merupakan komponen Vitamin B yang berfungsi untuk melancarkan penghadaman perut.

Meal Shakes Membantu Mengelakkan Sembelit

1. Kandungan SERAT di dalam Meal Shakes Shaklee ini adalah jenis yang larut di dalam air dan akan bertindak sebagai ‘pencuci’ usus dan perut anak anda.

2. SERAT ini akan mengumpul sisa makanan yang tidak diperlukan oleh tubuh dan juga membuang KOLESTROL berlebihan!

3. Apabila semua sisa makanan ini telah berkumpul menjadi gumpalan najis, SERAT akan membantu najis tersebut menyerap air supaya najis lembut (kira tak SEMBELIT).

4. Di sinilah pentingnya anak anda BANYAK MINUM AIR. Akhirnya, SERAT di dalam Meal Shakes Shaklee akan mengaktifkan sistem pembuangan najis anak anda dan membantu tubuh mengeluarkan najis dengan MUDAH.

5. Di sini saya kongsikan pengalaman dari salah seorang pengguna Shaklee yang telah memberikan Meal Shakes Shaklee kepada anaknya.

Mahu order Meal Shakes?

Klik butang di bawah untuk tempah Meal Shakes anda.

order-shaklee
♥ Khadeejah Hasmad ♥
Whatsapp : 019 477 3457 
Shaklee ID : 858755

Similar Posts

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *