Lasik | Mata

Supplement Selepas Lasik Elak Mata Terlalu Kering

Alhamdulillah Allah izin juga saya jalani pembedahan Lasik bersama Prof Muhaya hari Isnin lepas.

Di clinic Prof Muhaya, Lasik ada 2 jenis.

Lasik biasa dan Lasik Relex Smile ☺

Lasik Relex Smile boleh dibuat pada setiap hari. Lasik biasa hanya dibuat pada hari Jumaat.

Bezanya pada bukaan flap kornea. Relex Smile buka sedikit sahaja. Lasik biasa, potong hingga terpaksa terkena saraf air mata.

Pun begitu, sebelum Lasik, anda perlu jalani beberapa pemeriksaan mata untuk pastikan mata anda betul-betul layak untuk jalani pembedahan Lasik.

Supplement Selepas Lasik

Selepas Lasik, Alhamdulillah kita akan dapat melihat dengan lebih jelas berbanding sebelum Lasik.

Cuma ia mengambil masa berminggu.

image
Lasik bersama Prof Muhaya, bukan sekadar Lasik. Ia adalah sebuah perjalanan spiritual. Moga Allah limpahkan lebih banyak rezeki buat Prof Muhaya

2 kesan sampingan awal Lasik, perlukn masa untuk hilang:

1) Mata jadi kering. Kita akan rasa nak sangat gosok mata.

Tapi tak boleh. Kena titis dengan eye drop yang clinic bekalkan.

Nurse maklumkan lebih awal sebelum Lasik- oleh kerana saya menyusukan anak, mata saya mungkin akan jadi lebih kering berbanding orang biasa.

2) Penglihatan akan foggy walaupun dah nampak lebih jelas. Biasanya seminggu dua lah.

Ini normal.

Oleh sebab saya nak cepat recover, saya memilih untuk amalkan supplement Shaklee di samping ubat titis mata yang clinic bekalkan.

2 supplement penting selepas Lasik:

1) Vivix

Vivix sangat bagus untuk rawat luka selepas pembedahan.

Oleh kerana Lasik kategori pembedahan tetapi bahagian mata, saya mula amalkan Vivix sejurus balik rumah.

2) Carotomax

Saya telan 5 biji Carotomax selepas makan sebab saya nak elak mata kering.

Saya kan menyusukan anak.

Anda mungkin hanya perlukan 2 biji sehari.

Saya masih titis menggunakan eye drop. Tapi Alhamdulillah tidak lah sekerap suami saya semasa suami selesai Lasik dulu.

Berkesan juga Carotomax ini. Alhamdulillah dengan izin Allah.

Semasa Lasik, ada sedikit luka yang Prof Muhaya tunjukkan kepada saya.

Luka itu kecil disebabkan oleh mesin Lasik dan kalau mata kering, memang rasa sangat nak gosok mata.

Alhamdulillah luka itu beransur pulih selepas saya amalkan Vivix tadi.

Ambil hari Isnin dan berterusan sehingga Khamis.

Warna merah luka semakin hilang dan mata saya semakin selesa. Alhamdulillah.

Penglihatan saya pula semakin jelas dalam minggu pertama ini.

Foggy semakin hilang.

Jika anda bercadang untuk buat Lasik, atau telah pun buat Lasik, saya cadangkan anda turut ambil Vivix dan Carotomax.

Anda pasti sangat berpuas hati.

Beri lah peluang kepada saya untuk bantu anda 🙂

Nilai Supplement Selepas Lasik

Saya cadangkan anda ambil 2 botol Vivix untuk kegunaan sebulan terus.

Waktu-waktu pemulihan biasa mengambil masa berminggu.

Nurse maklumkan boleh sampai 3 bulan.

Ye lah, mata kita dah berpuluh tahun rabun sampai power 500+ mesti lah ambil sedikit masa untuk pulih.

Nilai untuk 2 botol Vivix dan 2 botol Carotomax adalah RM 1,098

Tapi anda akan dapat diskaun sebab belian tersebut dah melayakkan anda untuk daftar percuma ahli Shaklee dan terus dapat harga ahli.

Whatsapp saya di 0194773457 untuk order.

Beri peluang kepada saya untuk bantu recovery anda selepas Lasik 🙂

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *