Family Diary

Susunan Buku Ceria

Selalunya bila saya simpan buku cara biasa, senget menegak, memang jimat ruang. 

Tapi masalahnya kita pun tak berapa tahu kita ada buku apa. Kalau untuk orang dewasa ok kot.

Tapi untuk keluarga kami yang ada lagi 3 anak nak belajar membaca, saya perlu fikirkan cara efektif untuk bagi mood kepada saya dan anak-anak.

Akhirnya Allah ilhamkan lah susunan begini. Macam kat ‘children center’

Wah bangga sangat tengok. Is this my work? Bagai tak percaya

Projek membaca kali ini adalah nak ‘influence’ Maryam, Hannah, Anas untuk membaca. 

Baby Hajar pun sekali lah.

Tapi kali ini saya tak mahu jadi ‘monster’, saya tak mahu mereka terpaksa macam zaman Muhammad awal-awal dulu, tapi saya mahu mereka pandai sendiri.

Dah tentu saya kena buat banyak kerja. ‘Self taught reader’ bukan hanya hadap buku ‘or need to sit still’, tapi ‘let them learn in any way they love’ ‘Good luck to me!’

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *