Muhammad dan Alif Ba Ta
Unschooling

Muhammad dan Alif Ba Ta

Saya perasan, untuk bantu Muhammad belajar sesuatu yang baru, dia lebih senang lekat bila ada aktiviti. Dan kemudian tampal hasil tersebut di dinding. Contoh macam belajar alif ba ta. Dalam gambar ni, nak belajar baris. Saya tiada idea nak buat aktiviti apa, jadinya saya minta dia color. Kemudian nyanyi sikit. Lepas tu, bagi star dan…

Dulu Saya Tak Pandai Mengaji ..
Muhasabah

Dulu Saya Tak Pandai Mengaji ..

2 hari yang lepas, saya berborak dengan salah seorang anak buah dalam Creams (Creams adalah group Shaklee saya) . Anak buah saya ni, kita namakan dia A. Dia Yang Dulu Dulu dia ni jenis yang cepat patah semangat, macam hari -hari nak kena bagi kata semangat, sikit-sikit down. Bila suruh buat zikir dan amalan rohani, cakap dah…