Berpantang | Breastfeeding Tips

Lagi Tips Banyakkan Susu Semasa Berpantang

Biasanya dalam minggu pertama, susu akan mula masuk dan breast akan mula membengkak sehingga kadang terlalu keras macam batu. Masa ini lah kita kena mulakan tindakan yang betul supaya susu akan tetap banyak di hari mendatang. Tips untuk banyakkan susu semasa berpantang untuk kali ini adalah – kosongkan breast setiap kali baby menyusu. Contohnya, breast…

Cara Banyakkan Susu Untuk Ibu Yang Bekerja Tak Tentu Masa
Breastfeeding Tips

Cara Banyakkan Susu Untuk Ibu Yang Bekerja Tak Tentu Masa

Dah lah susu makin drop, waktu bekerja pulak tak tentu. Kejap siang, kejap malam. Macam mana nak tambahkan susu untuk ibu seperti Puan Farah yang bekerja shift tak tentu masa? Jom tonton perkongsian Puan Farah: [vimeo id=”114857359″ width=”600″ height=”340″ position=”center”] Cara Banyakkan Susu Untuk Ibu Bekerja Puan Farah memerlukan bantuan! Jadi di samping dia mewajibkan…

Kenapa Tiba-Tiba Baby Kuat Menyusu?
Breastfeeding Tips

Kenapa Tiba-Tiba Baby Kuat Menyusu?

Biasalah kan, selain waktu dalam pantang, ada masa- masa nya tiba-tiba baby akan kuat dan lebih kerap menyusu. Kita pun fikir kenapa jadual dah bertukar nih? Berikut saya kongsikan 4 sebab kenapa tiba-tiba baby kerap menyusu dari biasa: 1) Growth Spurt Baby sedang membesar. Dia perlukan nutrisi lebih dari biasa, jadi dia pun banyakkan lah…