Muhasabah

Bertahan!|Hari #10: Cabaran 30- Hari Entry

Antara motivational quote kegemaran saya adalah: “Alang- alang menyeluk pekasam, biar sampai ke pangkal lengan!” Saya tak tahu ape benda pekasam tu. Yang saya tahu, peribahasa ni bermaksud, alang- alang dah struggle susah payah, buat lah sampai jadi sampai berjaya. Bertahan! Kalau rasa letih dan rasa nak give up di tengah jalan, pause kejap, kejap…

Makna Di Sebalik Nama Blog|Hari #2- Cabaran 30 Hari Entry
Cabaran 30 hari | Gentle Natural Birth

Makna Di Sebalik Nama Blog|Hari #2- Cabaran 30 Hari Entry

Asalnya blog Diary of Muhammad ni dedicated untuk putera sulung kami, Muhammad. Teruja masa tu setiap aktiviti rasa nak ambil gambar dan post di blog. Ayahnye yang create blog ni. Di awal penubuhan blog banyak berkisar tentang Muhammad je lah. Hehe. Jangan lah adik- beradik lain jeles pulak nanti 😛 Muhammad & HypnoBirth Antara kisah…

Hari #1- Cabaran 30 Hari Entry
Cabaran 30 hari

Hari #1- Cabaran 30 Hari Entry

Sebagai salah satu usaha memaksa diri untuk update blog setiap hari, maka saye pun join sekali lah Cabaran 30 hari nih. Patut semalam start, tapi di atas beberapa urusan teknikal (ececeh alasan! 😛 ) Maka hari ni baru ler nak start. Pembaca blog Diary of Muhammad, kalau nak join, di alu- alu kan sangat. Buh…