Kereta Idaman| Hari #12: Cabaran 30 – Hari Entry

Kereta Idaman| Hari #12: Cabaran 30 – Hari Entry

Asal cerita pasal kereta idaman ni masa buat vision board kat group Jutawan Kak Cery. Saya bukan lah penggemar kereta, rasa cukup je dengan apa yang ada sekarang. Lagipun kereta bukan aset, harga akan jatuh seiring dengan tahun. Berbeza dengan rumah, rumah ni harga makin naik naik dan naik. Tapi teringat masa saya serah staff…

Bertahan!|Hari #10: Cabaran 30- Hari Entry

Antara motivational quote kegemaran saya adalah: “Alang- alang menyeluk pekasam, biar sampai ke pangkal lengan!” Saya tak tahu ape benda pekasam tu. Yang saya tahu, peribahasa ni bermaksud, alang- alang dah struggle susah payah, buat lah sampai jadi sampai berjaya. Bertahan! Kalau rasa letih dan rasa nak give up di tengah jalan, pause kejap, kejap…

Impian Yang Sedang Saya Usahakan | Hari #9 : Cabaran 30 Hari Entry

Semua orang ada impian. Impian ni kata simple nya adalah mimpi. Mimpi itu percuma. Ramai orang suka bermimpi, tapi boleh kira berapa ramai yang sanggup merealisasikan mimpi mereka. Mimpi atau impian saya ada banyak. Tapi hari ini saya nak kongsikan satu impian yang short term dan sedang di usahakan. Apa itu? Impian saya nak naik…

Rumah Impian Saya| Hari #6: Cabaran 30- Hari Entry

Erm, ni hutang entry semalam 😛 Ok nak cerita tentang rumah impian. Secara jujurnya, saya tak berapa suka rumah besar macam banglo. Cukup teres atau semi detached yang ada halaman untuk anak- anak bermain. Dan memang currently berkenan dengan neighborhood saya di Kerteh sebab, jiran – jiran baik semua. Anak -anak nak main kat luar…

How To Stop Worrying| Hari #7: Cabaran 30-Hari Entry

How To Stop Worrying| Hari #7: Cabaran 30-Hari Entry

Sorry sorry terlewat post. Huk3. Ok hari ni tajuk untuk cabaran 30- hari Entry adalah “Buku Yang Saya Suka”. Ada proverb mat salleh cakap, we are what we read. Yes, kalau nak dapatkan positive vibes, banyakkan membaca bahan- bahan yang positif dan ilmiah. Saya sekarang dah mula elak baca negative FB status atau kalau orang…

Maryam Sakan Merangkak | Hari #4 : Cabaran 30-hari Entry

Oh hari ni terlewat pulak post cabaran 30-hari Entry. Ada yang tertunggu – tunggu tak?  😉 Topik hari ini adalah Video Anak Yang Mencuit Hati. So nak kongsi video Maryam merangkak laju-laju sambil Muhammad pun ikut sama sebab jeles tengok adiknya di video kan. Hihi. Maryam ni memang sangat suka bila keluar rumah. Kalau dapat…

Makna Di Sebalik Nama Blog|Hari #2- Cabaran 30 Hari Entry
|

Makna Di Sebalik Nama Blog|Hari #2- Cabaran 30 Hari Entry

Asalnya blog Diary of Muhammad ni dedicated untuk putera sulung kami, Muhammad. Teruja masa tu setiap aktiviti rasa nak ambil gambar dan post di blog. Ayahnye yang create blog ni. Di awal penubuhan blog banyak berkisar tentang Muhammad je lah. Hehe. Jangan lah adik- beradik lain jeles pulak nanti 😛 Muhammad & HypnoBirth Antara kisah…