Program SLIM Kuruskan Badan : Keputusan Selepas Seminggu
Detoks | Detoks Parasit | Eat Clean

Program SLIM Kuruskan Badan : Keputusan Selepas Seminggu

Bila tiba hari timbang berat badan, cikgu lah yang paling cuak. Ish, turun ke tidak berat anak murid ni. Tapi kena berlagak cool. Haha. Kalau tak turun berat, kita check makan apa sepanjang minggu. Kalau tak makan atau skip makan, yang itu pun kena penalti. Sebab, kalau kita skip makan, dan kita lapar, badan kita…

5 Sebab Senaman Penting Untuk Kuruskan Badan
Detoks | Detoks Parasit | Eat Clean | kuruskan badan

5 Sebab Senaman Penting Untuk Kuruskan Badan

Senaman itu penting untuk kuruskan badan. Ya, boleh sahaja kurus tanpa bersenam. Tetapi kebanyakan orang yang kurus tanpa bersenam akan naik semula berat badan dalam keadaan tidak terkawal. Ini kerana, bila kita tidak bersenam, kita tidak membina otot. Otot kurang oksigen kurang darah. Otot akan jadi lemah. Tambah dengan makan pun kena catu. Lagi lah…

Program SLIM Bersama Khadeejah Hasmad ^_^
Detoks | Detoks Parasit | Eat Clean | kuruskan badan

Program SLIM Bersama Khadeejah Hasmad ^_^

Saya suka tengok suami saya semakin slim. Saya seronok bantu bagi semangat kepada suami saya untuk turunkan berat badan. Saya seronok sediakan hidangan Eat Clean untuk bantu Program SLIM suami saya. Alhamdulillah walaupun hidangan sihat, tapi menu semua sedap, sampai terpaksa buat banyak sebab anak-anak pun berebut sekali. Saya dapati sejak suami saya amalkan 3…

Cara Mengawal Nafsu Makan Membuak-Buak
Tips Kuruskan Badan

Cara Mengawal Nafsu Makan Membuak-Buak

Antara masalah femes untuk misi kuruskan badan adalah kawal nafsu makan. Baru makan sejam lepas, dah lapar semula. Ada yang dah makan 2 3 pinggan nasi pun, boleh lapar semula. Antara cara yang boleh di amalkan untuk kawal nafsu makan termasuklah Banyakkan makan protein seperti daging dan ayam. Protein bantu perut kita rasa kenyang lebih…

Cara Menurunkan Bacaan Kolesterol Dengan Cepat
Kolesterol | kuruskan badan | Set Kurus

Cara Menurunkan Bacaan Kolesterol Dengan Cepat

Bila kita makan makanan, contohnya pisang goreng, makanan akan melalui usus. Bila melalui usus, semua yang ada dari makanan ini akan diserap terus ke dalam salur darah. Semua termasuk vitamin, mineral, lemak dan kolesterol. [youtube id=”iMhBcOlfvYw” width=”600″ height=”340″ position=”CENTER”] Masalahnya bila terlalu banyak lemak dan kolesterol yang diserap, salur darah kita dah tak boleh nak…