Berpantang

Set Berpantang Czer Untuk Angah

Beberapa hari lepas, sepupu saya, kami panggil Anje atau Angah, Alhamdulillah selama bersalin anak kedua.  Baby premature 31 weeks. Tapi Alhamdulillah berat dah lebih 2 kg.  Cuma nak tunggu paru-paru baby matang, then baru boleh discharge.  Dalam Set Berpantang Shaklee ini ada mengandungi : 1) ESP  2) Alfalfa Large 3) Vitamin C x 2 4)…

Berpantang

Persediaan Berpantang Sendiri

Biasanya kita pantang dengan mak masa anak pertama je. Ye lah, mak lebih tahu cara urus baby, kot baby masuk angin dan pelbagai keperluan ibu berpantang. Bila anak kedua dan seterusnya, sebaiknya pantang lah sendiri untuk tak menyusahkan mak yang semakin berusia, ye kan 😉 Masa pantang sendiri, peranan suami adalah sangat penting, di samping…

Set Pantang

Set Bersalin Shaklee – Berpantang Tanpa Jamu

Biasanya berpantang memang sinonim dengan jamu. Orang kata tak sah kalau berpantang tanpa jamu. Yelah… nak pulihkan badan semua supaya mengancam seperti sebelum mengandung 😉 Saya sendiri pun masa anak pertama berpantang dengan jamu. Tapi… Sekali jer makan, lepas tu serik! Tak boleh nak lalu dek tekak ai! Untuk anak kedua, Alhamdulillah, saya berpantang kali…