Breastfeeding Tips | Set Breastfeeding

Penyusuan Susu Ibu Atau Tidak, Ia Pilihan Masing – Masing

Walaupun saya menyusukan anak-anak saya dengan susu ibu, ia bukan bermakna saya memandang rendah ibu yang tidak menyusukan anak mereka. Saya sendiri menyusu susu formula semasa kecil. Tapi alhamdulillah hubungan dengan mak saya sangat rapat hingga ke alam universiti. Penyusuan susu ibu adalah sebuah pilihan sebenarnya. Lengkapkan diri kita dengan ilmu, dan teruskan jika anda…

Set Breastfeeding

Set Penyusuan Shaklee Terlajak Laris

Seronok kan bila menyusukan baby je, susu cukup, baby pun tersenyum manis, tak meragam. Kalau pam pulak, susu mesti penuh satu botol. Bukan setakat penuh, pekat pulak tu. Bertambah riang hati seorang ibu yang menyusukan anak, betul tak? Tapi tak semua di anugerahkan dengan nikmat yang sama. Ada ibu terpaksa perah setengah jam, tapi susu…

Breastfeeding Tips

Power Pumping | Teknik Banyakkan Susu Yang Berkesan

Walaupun majoriti ibu-ibu mempunyai keinginan yang meluak-luak untuk menyusukan anak sehingga 2 tahun, namun hakikatnya tak ramai yang berjaya. Mengikut survey yang telah saya buat di page Breastfeeding Heaven, 56% ibu mengadu mempunyai masalah tak cukup susu. Ramai yang emel bertanyakan tentang cara terbaik serta tips dan petua yang boleh diamalkan untuk banyakkan susu badan….

Breastfeeding Tips

4 Tips Relaktasi Penyusuan Susu Ibu

Ada sesetengah ibu terpaksa menghentikan penyusuan susu ibu. Ooops, tolong jangan menghukum ibu ini ya. Mari hormat pilihan orang lain. Ok. Tetapi selepas beberapa bulan, ibu tersebut teringin juga nak menyusukan semula anaknya. Persoalannya, boleh kah nak menyusukan anak semula selepas berhenti? Jawapannya adalah, semestinya boleh! Tahniah anda telah memilih untuk menyusukan semula anak anda…

Breastfeeding Tips

Bukan Sekadar Set Penyusuan Shaklee

Siapa tak teruja kalau tengok stok susu ibu yang banyak sampai tak muat freezer, kan? Tapi tahukah kita, majoriti ibu yang dapat susu banyak akan menyatakan semua ni selain dari mengamalkan Set Penyusuan Shaklee, paling utama adalah berkat kesabaran, kerajinan dan doa. Nak susu banyak bukan setakat pam setiap 3 jam, lepas tu berharap. 3…

Health - Breastfeeding

Set Penyusuan Shaklee Untuk Ibu Menyusu Yang Ikut Pantang-Larang Penyusuan

Zaman ini semakin ramai ibu yang telah mempunyai kesedaran untuk menyusukan anak sendiri sejak dari dalam pantang. Namun begitu ramai juga ibu baru yang kecundang di tengah jalan dek tidak berapa arif mengenai ilmu penyusuan. Mari saya kongsikan 3 perkara asas yang perlu di penuhi oleh ibu menyusu, sebelum ibu cari makanan atau supplement yang…