Penyusuan Susu Ibu Atau Tidak, Ia Pilihan Masing – Masing
Breastfeeding Tips | Set Breastfeeding

Penyusuan Susu Ibu Atau Tidak, Ia Pilihan Masing – Masing

Walaupun saya menyusukan anak-anak saya dengan susu ibu, ia bukan bermakna saya memandang rendah ibu yang tidak menyusukan anak mereka. Saya sendiri menyusu susu formula semasa kecil. Tapi alhamdulillah hubungan dengan mak saya sangat rapat hingga ke alam universiti. Penyusuan susu ibu adalah sebuah pilihan sebenarnya. Lengkapkan diri kita dengan ilmu, dan teruskan jika anda…

Power Pumping | Teknik Banyakkan Susu Yang Berkesan
Breastfeeding Tips

Power Pumping | Teknik Banyakkan Susu Yang Berkesan

Walaupun majoriti ibu-ibu mempunyai keinginan yang meluak-luak untuk menyusukan anak sehingga 2 tahun, namun hakikatnya tak ramai yang berjaya. Mengikut survey yang telah saya buat di page Breastfeeding Heaven, 56% ibu mengadu mempunyai masalah tak cukup susu. Ramai yang emel bertanyakan tentang cara terbaik serta tips dan petua yang boleh diamalkan untuk banyakkan susu badan….

5 Tips Banyakkan Susu Semasa Pantang
Breastfeeding Tips | Set Breastfeeding

5 Tips Banyakkan Susu Semasa Pantang

Kebanyakan first time mother merasakan pantang adalah detik yang paling menguji. Dengan macam-macam perangai baby baru nak kena adjust. Ye lah, situasi baru. Kalau sebelum ada baby, tak perlu bangun tengah malam, tak perlu dodoi baby hingga satu jam untuk tidur. Tu belum masuk stress fikir susu tak memancut-mancut masa dalam pantang. Susu memang tak…

4 Tips Relaktasi Penyusuan Susu Ibu
Breastfeeding Tips

4 Tips Relaktasi Penyusuan Susu Ibu

Ada sesetengah ibu terpaksa menghentikan penyusuan susu ibu. Ooops, tolong jangan menghukum ibu ini ya. Mari hormat pilihan orang lain. Ok. Tetapi selepas beberapa bulan, ibu tersebut teringin juga nak menyusukan semula anaknya. Persoalannya, boleh kah nak menyusukan anak semula selepas berhenti? Jawapannya adalah, semestinya boleh! Tahniah anda telah memilih untuk menyusukan semula anak anda…

Set Penyusuan Shaklee Tak Banyakkan Susu?
Set Breastfeeding

Set Penyusuan Shaklee Tak Banyakkan Susu?

Ibu–ibu zaman sekarang ramai dah mula celik tentang kepentingan penyusuan susu ibu. Susu ibu sangat penuh khasiat dan tak kan pernah dapat di ganti oleh susu formula. Tapi bukan makna bayi susu formula tak bagus, saya sendiri pun masa bayi menyusu susu formula 😉 Namun dalam pada usaha nak menjayakan penyusuan susu ibu ni, banyak…

Set Penyusuan Shaklee Untuk Ibu Menyusu Yang Ikut Pantang-Larang Penyusuan
Health - Breastfeeding

Set Penyusuan Shaklee Untuk Ibu Menyusu Yang Ikut Pantang-Larang Penyusuan

Zaman ini semakin ramai ibu yang telah mempunyai kesedaran untuk menyusukan anak sendiri sejak dari dalam pantang. Namun begitu ramai juga ibu baru yang kecundang di tengah jalan dek tidak berapa arif mengenai ilmu penyusuan. Mari saya kongsikan 3 perkara asas yang perlu di penuhi oleh ibu menyusu, sebelum ibu cari makanan atau supplement yang…