Cerita Puan Dilla Dulu Letih Semasa Penyusuan, Sekarang Tidak Lagi
Breastfeeding Tips

Cerita Puan Dilla Dulu Letih Semasa Penyusuan, Sekarang Tidak Lagi

Menyusu ni best, tapi meletihkan. Kalau kerja kat ofis, lepas tu balik kena buat kerja rumah lagi, penat tak habis-habis. Puan Dilla pun ada masalah letih sangat sebab menyusu. Habis tu nak buat macam mana? Lantas, Puan Dilla cari ke sana ke mari cara untuk menghilangkan letih tapi pada masa yang sama berjaya menyusukan anak. Alhamdulillah,…

Cara Banyakkan Susu Badan Yang Paling Penting
Breastfeeding Tips

Cara Banyakkan Susu Badan Yang Paling Penting

Dalam pada usaha susah payah makan macam-macam untuk banyakkan susu badan (cuba supplement pelbagai jenama), kita seringkali terlupa untuk konsisten tips paling asas untuk banyakkan susu. P.s : Saya adalah ibu yang telah menyusukan anak-anak saya dari yang sulung sehingga anak ketiga. 1 Tips Asas Banyakkan Susu Badan Kerapkan pam atau perah susu setiap 2-3…

Health - Breastfeeding

Bayi Tak Nak Susu Botol – 3 Tips Berguna

Bila dah nak start masuk kerja balik, mulalah ibu-ibu dalam pantang ligat fikir macam mana nak atasi masalah bayi tak nak susu botol. Bukan senang nak bagi bayi susu botol bila dah terbiasa menyusu direct nih kan? Ikuti perkongsian Puan Farah yang gigih kumpul stok susu walaupun masa kerja nya tak menentu, kejap siang, kejap…