Meal Shakes | selera makan anak

Tambah Selera Makan Anak Sampai Bertambah 3 Pinggan Nasi!

Muhammad mula makan solid food masa umur 6 bulan kalau tak salah. Tapi masa umur 4 bulan dah mula bagi rasa jus buah oren. Alah, kalau kita makan buah oren, dia nak tumpang sekaki, saya bagi jus-jus tu je lah.

Oleh kerana saya bukan ibu yang cerewet, atau ibu yang extra rajin 😛 Maka Muhammad memang tak makan bubur. Err, pernah nak masakkan bubur, tapi kering di dalam periuk.

So tak payah lah.

Alhamdulillah Muhammad suka makan nasi, dan Maryam pun walau baru masuk setahun, dia dah makan nasi biji-biji tu.

Sebelum sambung cerita, jom ikuti perkongsian kerunsingan Puan Sylvia mengenai anak dia yang susah nak makan, dan seterusnya asyik sakit di taska

[vimeo id=”110570049″ width=”600″ height=”340″ position=”center”]

Selera makan Muhammad

Selera Muhammad ni berubah-ubah. Boleh kata dia suka ayam hari ni, tapi esok dah tak nak ayam. Boleh kata dia suka udang minggu lepas, tapi bila hari ni kita sua udang, dia tolak.

Macam rupa Maryam meal time :P
Macam rupa Maryam meal time 😛

Tapi alhamdulillah baru-baru ni kami perasan selera Muhammad bertambah -tambah dari sebelum ini.

Saya rasa penangan Meal Shakes lah. Ye lah, kan ramai ibu report yang sejak makan Meal Shakes, selera anak bertambah.

Untuk kes Muhammad, dia ambil masa sikit.

Tin pertama, tak nampak sangat. Tin kedua pun tak berapa nampak, atau mungkin sebab kami tak konsisten bagi.

Tapi sebab baru-baru ni Muhammad suspected asthma, dan terpaksa bergantung dengan ubat drug untuk tempoh beberapa tahun, nak tak nak terpaksa kami konsisten dengan Meal Shakes dan Omega.

Meal Shakes

Meal Shakes dan Omega bantu lawan radang yang menyebabkan asthma, dari dalam tubuh.

Meal Shakes

Jadi mula lah hari-hari pun bagi Meal Shakes bancuh dalam susu.

Alhamdulillah sekarang nampak sangat berselera makan nasi.

Bertambah lah 2 3 pinggan full. Kadang satu pinggan saya dia boleh habiskan at one go.

Err, sambil berlari selepas satu suapan. Oh memang jenuh nak tunggu habis. Dah namanya budak, kan?

Mana reti duduk diam.

Tapi badan Muhammad maintain je. Tak gemuk langsung. Alhamdulillah.

Berat Muhammad?

Dah lama tak timbang. Dah sebabnya vaksin pun tak ambil, so berat memang tak timbang lah. Asalkan aktif, sihat, cerdik, semua pun ok ^_^

FAQ Meal Shakes

  1. Ada orang tanya, kalau makan Meal Shakes, budak jadi berselera, tak obese ke?Erk.
    Obese kalau budak tu makan banyak junk food. Kalau kita sebagai parents bagi makanan berkhasiat, insya-Allah tak obese
  2. Kalau orang dewasa makan, boleh tambah selera tak?Boleh. Kalau underweight tu, bagus lah amalkan Meal Shakes
  3. Kenapa anak saya dah makan Meal Shakes, tak bertambah pun selera dia?Sebenarnya depend kepada tubuh anak masing-masing. Ada orang, tin pertama dah nampak selera anak bertambah.Macam Muhammad, rasanya tin ketiga dan konsisten, baru nampak bertambah makan nasi 2-3 kali
  4. Umur 9 bulan boleh cuba tak Meal Shakes ni?Err, saya hanya boleh cadangkan untuk umur setahun ke atas 🙂 Bawah setahun, kita tak galakkan

Harga

Harga Meal Shakes hanya RM 113.75 untuk setin, dalam 2 bulan makan.

Postage RM 10 pada kadar rata.

Kalau anak anda susah nak makan nasi, anda mungkin nak cuba dapatkan Meal Shakes dari saya 🙂 Jangan segan-segan untuk hubungi saya :

Khadeejah Hasmad
SMS/WhatsApp: 019 477 3457
Shaklee ID : 858755

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *