Muhasabah

The Power of Alignment – Cetus Semangat Pagi!

Sokmo benda miracle kaitkan dengan parking kereta. Typical sangat bagi saya, although memang mengejutkan hasilnya.

Ya, alhamdulillah kami pun memang selalu amalkan teknik kuasa minda untuk dapatkan parking depan pintu shopping complex atau restoran, dan berjaya 😀

Tapi ada masa teringin juga jalan jauh untuk bakar lemak dan rasa segar sikit bila jalan jauh sikit ni.

The Power of Alignment

Tapi hari ni nak kongsikan sedikit tentang The Power of Alignment, pakcik makcik panggil, kuasa keselarian, lebih kurang la.

Benda ni saya yang minta suami saya refresh, sebab saya suka dengar cara dia explain sesuatu.

Dan dia belajar pun dari IMKK, dan saya teruja nak kongsi sebab dah berjaya!!!! ^_^

Again, bukan kisah parking ye 😉

Tapi alkisahnya, bulan ni Shaklee ada buat promosi Omega Guard, Buy 6 Free 1.

Saya pun offer lah kepada anak buah Shaklee saya.

Baru ada seorang yang nak ambil, padahal saya kena cukupkan kuota 7 orang, then baru dapat harga super jimat.

Saya pulak tak suka orang tunggu lama bila dah order.

Hmm.. Saya tanya semul kepada suami saya tentang konsep Power of Alignment.
Lantas suami saya pun brainwash saya 😛

Kita nak sesuatu target. Jadi Mind dan ACTION kena SELARI (Align)

Kalau mind down, buat lah action macam mana sekalipun, tak akan dapat hasil!

MINDA KENA YAKIN, BADAN KENA BERTINDAK!!

Kena together-gether.

PENTING: Bila bangun pagi, SEMUA SEL semua sedang dalam keadaan positif dan HIGH ENERGY.

kuasa minda

Semua sel ini akan tarik aura positif. Semua BERGABUNG TENAGA PAGI2

Tapi bila kita marah atau moody atau down, semua cas tu DENGAN PANTASSS akan bertukar dan tarik aura negatif!

Terus hari tu macam2 tak kena.

Jadi sangat lah penting untuk kita kawan dengan orang positif, sebab pagi2 org positif akan menjana ELEKTRIK CAS POSITIFFF

 

ELEKTRIK = MENGEJUTKAN = MENGINGATKAN

Jadi selepas je suami saya basuh saya, terus rasa semangat!!!!!

Buat apa yang patut buat.

Dan alhamdulillah tak sampai tengahari, hari tu terus penuh 1 set Omega saya!! 😀

Betul lah, bila kita dah yakin, bila kita betul-betul nak sangat sangat, baru kita akan tertolak dan fikir macam-macam idea yang kita tak pernah buat.

matlamat jelas

Jadi, korang-korang, pagi ni jommmm!!!

Semangat kejar target!!!!!

Khadeejah Hasmad

SMS/WhatsApp : 019 409 3457

Shaklee ID : 858755

Similar Posts

3 Comments

  1. Salam… Maz suka baca segala perkongsian dari khadeejah…semoga mendapat rahmat Allah sentiasa… Maz akan jadi lebih positif. Minda dan tindakkan kena blance dan seiring… Yup! Kita akan berjaya…

    Terima kasih 🙂

  2. betullah kan kalau bangun pagi dengan mood yang tak tenang maka keseluruhan hari tu akan jadi tak sempurna.. berkaitlah dengan cas yang negatif tadi..nak cas positif maka keliling diri pun nak kena ada orang yg positif:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *