tips bibir kekal merah
Tips Kecantikan

Tips Bibir Kekal Merah

Tiba-tiba rasa nak cerita pasal kecantikan sebab baca majalah kat rumah Kak Ida masa private coaching blog ๐Ÿ˜› Kira entry ni adalah sharing is caring lah ๐Ÿ˜‰

Bibir sebenarnya merupakan salah satu dari kulit kita. Kalau kita dehidrasi atau tubuh kurang air, bahagian pertama yang akan kelihatan adalah bibir.

Cara nak pastikan bibir kekal merah senang saja.

Hanya banyakkan minum air masak.

Sehari amalkan 3-4 liter air masak.

tips bibir kekal merah
Ni macam pakai lipstik pink. Tapi cuba kita konsisten air masak 3-4 liter sehari. Mesti nampak lembap je bibir.

Kenapa Air Masak, Bukan Air Manis?

Sebab air manis mengandungi gula yang bertindak untuk menyerap cecair dalam tubuh.

Perasan tak kalau kita minum air twister oren, kita akan rasa cepat haus. Asyik nak minum minum dan minum.

Ia kerana air twister tersebut sangat tinggi kandungan gula.

Collagen Powder

Cara lain yang senang adalah dengan konsisten amalkan Collagen Powder. Collagen Powder membantu meregang kan semula kulit yang mula kendur dan refill bahagian yang kurang collagen.

Bibir juga adalah kulit. Jadi collagen juga akan meregang bibir dan menampakkan bibir nampak lebih sihat dan kekal merah ๐Ÿ˜‰

tips bibir kekal merah dan lembap
Collagen Powder Shaklee

Tapi tak lah hari ni ambil, hari ni jugak nampak cantik. Mesti lah ambil masa juga.

Oh kalau berminat nak cuba Collagen Shaklee, harga sekotak untuk sebulan adalah RM 298.

Kalau macam nak cecuba Collagen ni, boleh hubungi saya di:

Khadeejah Hasmad

SMS /Whatsapp : 019-477 3457

Shaklee ID : 858755

Similar Posts

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *