Business Tips

Tips Bisnes Shaklee : Lepas Tulis Target, Apa Nak Buat?

? Target November.

Ok dah tulis. Dah tampal pada dinding rumah, kat dapur kat bilik tidur kat cermin etc.

What’s next?

Bila dah buat target, jangan lupa untuk buat TO DO LIST & NOT TO DO LIST for the whole month. Target tak bergerak gitu saja kalau kita tak buat apa-apa.

Aikk, biasanya to do list je.

Apa benda pulak NOT TO DO LIST?

Not to do list kita tulis supaya kita tak buat benda yang rutin kita buat tapi tak datangkan hasil.

Contohnya macam scroll Facebook, scroll instagram, gosip kat group Whatsapp group Facebook etc. Kena tulis supaya bila kita ‘ter’buat, nanti cepat-cepat kita ingat “Weh benda ni dalam NOT TO DO LIST lah.”

Ok jom sambung apa nak masukkan dalam TO DO LIST.

? Apa nak DOA bulan ni.

Tulis skrip siap-siap. Biar lah panjang berjela pun. Allah lebih suka kita meminta-minta dari Dia berbanding dari manusia.

Lagi banyak kita minta dari Allah, bertambah sayang Dia pada kita sebab aktiviti berdoa memberi simbol yang kita akui hanya Dia Maha Kuasa.

Baca skrip tersebut setiap kali lepas solat. Skrip ni just panduan supaya kita tak terlupa apa nak doa. Masa doa tak baca skrip pun boleh tapi point mesti ada.

? Apa nak usahakan bulan ni.

Ikut keselesaan masing-masing.

Ada orang laju bila gerak guna blog. Asah sampai capai target.

Ada orang laju bila gerak guna FB. Asah sampai capai target.

Ada orang laju gerak apabila mulut pot pet secara offline. Asah sampai capai target.

Allah cipta semua manusia unik dan ada kelebihan masing-masing. Find your own power ????

? Jaga hubungan dengan manusia sekeliling

Kadang kita tak perasan orang yang paling selalu kita jumpa setiap hari adalah orang yang selalu doakan kita.

Siapa yang kita hari-hari jumpa?

Pasangan dan anak-anak kita.

Selalu kita abaikan perasaan mereka dan selalu kita berkira nak spend time dengan mereka. Kalau mereka berkecil hati, mungkin lah diorang tak cakap apa-apa.

Tapi perasan tak bila kita buat orang-orang yang terdekat dengan kita gembira, rezeki masuk meluncur macam air terjun.

Jadi jaga hubungan dengan mereka. Nampak remeh tapi banyak kali saya perasan perkara magic berlaku hanya asbab gembirakan anak-anak & pasangan.

Let’s rock November!!

P.s : Semoga rezeki anak buah Shaklee saya dan kawan-kawan Facebook mencurah-curah bak air terjun ❤️

Nak join bisnes Shaklee bersama Team Deeja?

Whatsapp saya di

Khadeejah Hasmad

019 695 3317

Shaklee ID : 858755

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *