B Complex | Kaki Terseliuh | Omega Guard | Ostematrix

Tips Hilangkan Sakit Terseliuh Kaki Dengan Cepat

Allah jua lah penyembuh segala sakit.

Saya hanya berusaha, Allah yang sembuhkan.

Tapi saya teruja nak kongsi di sini supaya siapa yang tiba-tiba terseliuh kaki, tapi lagi 2-3 hari nak kena travel, tak lah rasa kecewa sangat.

Ada harapan di hujung jalan 🙂

Menangis Terseliuh Kaki

Ceritanya, pada suatu hari, kaki saya terseliuh.
Saya tak sangka lah pulak sakit terseliuh ni azab.

Sampai menangis tau. Bersalin pun tak sakit gitu.

Mula-mula rasa sakit macam biasa aje. Jadinya, rasa takde apa-apa.

Tapi bila makin sakan berjalan, masa tu tengah cari kasut untuk Muhammad dan Maryam, sakit makin kuat berdenyut.

Sampai rasa nak naik wheelchair.

Nak cepat baik sebab tarikh percutian dah makin dekat

Bila Google, mostly orang yang sakit terseliuh ni sembuh dalam masa 10 hari.

Oh, terlalu lama buat saya sebab masa tu dah nak hampir ke tarikh ke Kota Kinabalu.

Sudahnya, saya minta suami bawa ke klinik.

Tapi suami tanya semula, apa aje yang doktor akan buat.

Paling banyak pun, balut dan bagi ubat tahan sakit.

Jadi suami cadangkan saya hubungi Auntie Nora (017 887 7667) yang urut bersalin hari tu, cuba tanya kot dia boleh tolong urut.

Alhamdulillah petang tu jugak Auntie Nora datang.

Tips Hilangkan Sakit Terseliuh Kaki :

1/ Terseliuh ni ada 2 jenis.

Satu kaki bengkak, satu kaki tak bengkak.

Yang serius tu, kaki bengkak.

Alhamdulillah kaki saya tak bengkak. Itu pun dah rasa pedih sangat.

2/ Kaki bengkak maksudnya tulang ada retak di bahagian kaki.

Yang begini, kita tak boleh terus urut.
Kena tuam dulu dengan ais hingga surut bengkak.

3/ Yang tak bengkak, boleh terus urut.

Urut boleh picit dengan super lembut di bahagian sakit, lurut kan ke atas.

Menurut Auntie Nora, bila kita terseliuh, kaki akan keluarkan sejenis asid untuk err saya dah lupa.

Dan asid ni buat kita rasa sakit.

Maybe some sort of emergency alert supaya kita tak keep on guna kaki tu sebab sedang rosak.

Asid ini kita perlu buang.

Complicated sikit explanation yang saya dah lupa tu, tapi senang cerita, semuanya ada kaitan dengan bahagian lutut.

Sebab itu kena lurut ke atas supaya asid itu akan ke lutut dan badan kita akan dispose asid tersebut.

Lebih kurang gitu.

4/ Sistem saraf sedang rosak

Oleh kerana Auntie Nora ada sebut tentang kaitan sistem saraf yang sedang mengembang dalam kaki, saya pun mula regimen supplement Shaklee.

5) Set Kaki Terseliuh Shaklee

Ada 3 vitamin penting dalam ni. Semua ni wajib makan extradose kalau nak cepat baik.

#1 : B Complex

Tadi kan Auntie Nora ada sebut yang saraf kaki saya sedang mengembang. Ambil masa sikit untuk mengecut.

Tapi sebab tarikh percutian saya dah makin hampir, saya ambil B Complex extradose supaya saraf di kaki saya cepat sikit kecut dan pulih.

B Complex ini sangat penting untuk pulihkan semula sistem saraf yang bermasalah.

#2 : Ostematrix

Ostematrix penting untuk kuatkan semula tulang kaki saya yang mengalami trauma terseliuh. Bila tulang kuat, mudah sikit untuk berjalan seperti normal semula.

#3 : Omega Guard 

Omega Guard untuk disposed asid yang buat kaki saya sakit.

Cara kerja Omega Guard ini adalah dengan cepat-cepat baik pulih sendi yang terlibat dengan kaki terseliuh tadi.

Hasilnya :

Malam pertama terseliuh kaki tu, saya nak pusingkan tapak kaki pun, tak boleh.

Cecah lantai, apatah lagi.

Tapi alhamdulillah bangun esok subuh dah boleh bengkokkan hujung jari kaki dan pusingkan tapak kaki.

Dah boleh letak tapak kaki sepenuhnya atas lantai. Boleh berdiri atas kaki.

Cuma bila mula berjalan, ada rasa sakit sikit.

Hari ketiga dah normal seperti biasa

Hari ketiga, Alhamdulillah kaki saya sembuh sepenuhnya. Dah boleh jalan macam biasa.

Subhanallah Allahuakbar!

Saya recap semula ikhtiar saya untuk kaki terseliuh sampai menangis ni:

#1 : Urut kaki ke atas lurut ke lutut

#2 : Set Kaki Terseliuh Shaklee

Produk merawat kaki terseliuh

Betapa penyembuh nya Allah. Satu saat rasa azab terlalu pedih.

Saat yang lain, Dia hilangkan terus sakit sekelip mata as if tak pernah sakit sebelum ini.

Allah lah segalanya.

Harapan saya, perkongsian ini memberi harapan kepada anda yang baru terseliuh kaki 🙂

Cara Dapatkan Set Kaki Terseliuh

Untuk dapatkan Set Kaki Terseliuh yang macam saya amalkan,  anda boleh terus hubungi saya:

♥ Khadeejah Hasmad ♥
WhatsApp : 019 477 3457
Shaklee ID : 858755

Similar Posts

5 Comments

  1. kalau kaki terseliuh je , boleh terus urut kan?? saya harap akak jawab dengan cpt sbb saya ada tournament rugby esok

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *