Set Kurus

Tips Kalau Nak Kurus, Kena Kerap Makan. Eh, Kenapa?

Kalau nak kurus, majoriti akan terfikir kena puasa, kena tahan makan, kena tak boleh makan banyak.

Tapi tahu tak, kalau nak kurus, anda sangat digalakkan untuk makan dengan kerap.

image

Haaaaa? Kang bertambah lak lemak sedia ada

Makan Kerap

Makan kerap tapi sedikit adalah lebih baik dari makan sedikit tapi banyak.

Contoh 10 kali kunyah-kunyah buah, kekacang dan makan yogurt adalah lebih baik dari 3 kali makan, tapi makan nasi penuh pinggan.

Bila kita kerap makan, kita akan susah nak lapar, atau lambat lapar.

Ye lah, setiap satu jam ada makanan masuk dalam perut kan. Jangan lah pulak makan junk food.

Analoginya Begini…

Analogi nya macam batu kecil dan batu besar.

Kita diberi tugas untuk memecahkan batu. Kita hanya diberi satu tukul size medium untuk pecahkan batu kecik dan batu besar.

Situasi 1: Kita diberi batu kecik setiap satu jam

Situasi 2: Kita diberi batu super besar, saiz 100 kali ganda dari batu kecik setiap 3-5 jam

Mana lagi mudah dan cepat dipecahkan?

image

Mesti lah senang lagi nak pecahkan batu-batu kecil, kan?

Macam tu juga lah bila kita makan makanan yang tak heavy setiap jam, lebih senang untuk tubuh proses dan pecahkan lemak yang ada, berbanding makan heavy.

Bila makan heavy, susah sikit nak pecahkan lemak yang datang banyak sekaligus.

Boleh jadi belum sempat nak kasi pecah semua lemak, tiba-tiba lemak baru masuk.

Erk.

Kesian kat otot pemecah lemak.

Hilangkan Berat Badan Dengan Set Kurus Shaklee

Untuk membantu tubuh kita pecahkan dan bakar lemak dengan lebih efisien, saya suka nak cadangkan Set Kurus Shaklee

Dalam Set ini ada 4 jenis supplement

  • ESP membantu membina otot untuk bakar lemak
  • Lecithin membantu memecahkan lemak dari makanan
  • Alfalfa membantu membuang toksin yang menyebabkan kita berisi sekaligus membuang lemak yang dipecahkan oleh Lecithin tadi
  • OmegaGuard membantu mengikis buang lemak & kolesterol yang dah termendak dalam salur darah.

Harga Set Kurus Shaklee

Set lengkap yang mengandungi 4 suplemen hebat ini berharga hanya RM401 dan boleh bertahan antara 1-2 bulan.

Pecahan harga boleh dirujuk di bawah:

ESP RM150
Lecithin RM52
Alfalfa RM53
OmegaGuard RM136
Kos Penghantaran RM10

Nak Buat Belian Dengan Harga Ahli?

Anda boleh mendapat lebih keuntungan sekiranya mendaftar sebagai ahli Shaklee dan membuat pembelian dengan saya.

Yuran pendaftaran sebagai Ahli Shaklee hanyalah RM75 untuk seumur hidup šŸ™‚

Berminat Nak Cuba & Rasai Sendiri Ke’Power’an Set Kurus Shaklee?

Hubungi saya sekarang untuk konsultasi terbaik šŸ˜€

iR Khadeejah Hasmad
SMS / Whatsapp 019 477 3457
Shaklee ID 858755

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *