Cinch Tea | Travel Tips

Tips Kekal Segar Semasa Memandu Long Distance

Kalau long distance travel, biasa hubby saya je yang drive.

Saya kadang teringin je nak drive. Pernah je paksa hubby kasi saya drive. Haha.

Tapi tak bertahan lama sebab Maryam mesti nak melekat dengan saya.

Kalau takat duduk kat riba, boleh tahan lagi. Kalau takat breastfeed masa driving, pun boleh terima lagi (Sila jangan tiru aksi ini :P)

Tapi kalau dah mula meragam semacam, nak kita peluk dia aje, macam mana?

Nak tak nak, terpaksa switch driver semula.

image

Tips hubby kekal bertenaga

Biasanya kami travel malam. Kalau travel siang macam extra letih sikit.

Kalau dulu hubby suka bancuh coffee sebelum driving untuk elak mengantuk.

Kalau tak sempat bancuh, beli je kopi tongkat Ali atau Nescafe atau Red Bull. Erk.

Pastu beli makanan untuk munchy munchy.

Supplement untuk long-distance driving

Tapi sejak bershaklee ni, teringin jugak lah nak test Shaklee ni betul ke bantu kita kekal segar kalau long distance travel.

Hubby cuba Cinch Tea.

image

Dikatakan Cinch Tea membantu bertenaga especially kalau nak stay up malam.

Boleh bancuh gitu aje, atau bancuh buh gula sikit. Kalau yang tak suka gula, boleh lah buh madu.

Rasa dia?

Yang pasti, rasa dia tak macam teh Boh >_<

Dia rasa teh tapi versi Cinch Tea. Hehe

image

Berkesan ke?

Alhamdulillah amazingly memang berkesan 😀

Hanya satu stick Cinch Tea untuk 4-5 hours driving (dah sokmo travel ke Klang Valley untuk kelas lah, program lah)

Orang perempuan boleh minum ke?

Boleh, takde masalah lah.

Jom tengok apa kata kawan saya Maria Awi tentang Cinch Tea ^_^

[vimeo id=”119732571″ width=”600″ height=”340″ position=”center”]

Eh, harga dia berapa?

Harga sekotak Cinch Tea hanya RM 131 untuk 28 sticks.

Stick tu merujuk kepada paket kecik panjang.

Teh ni bukan dalam bentuk uncang, tapi dalam bentuk serbuk

Nak order macam mana?

Just contact saya 😀

Khadeejah Hasmad
SMS /Whatsapp : 019-409 3457
Shaklee ID : 858755

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *