cara kuruskan badan dengan cepat
Set Kurus | Tips Kuruskan Badan

Tips Kuruskan Badan Dalam Masa Seminggu Tanpa Puasa

cara kuruskan badan dengan cepat

Badan kurus dengan berat badan turun berbeza tau.

Badan kurus bila kita boleh muat baju lama, atau bila seluar mula rasa longgar. Tapi berat badan turun bila angka pada penimbang mula turun.

Jangan terkejut kalau ada orang berat badan turun, tapi badan tak kurus.

Hari ni saya nak cerita cara kurus dalam masa seminggu yang diamalkan oleh suami saya.

Bukan apa, makin lama makin membesar dengan gembira pulak perut suami.

Kalau kempis sikit, mesti comel.

Program kurus suami saya

Takde lah strict sangat.

Bersenam tu mungkin bila berjalan kaki dari parking kereta.

Jarang sangat dapat peluang bersenam.

Makan macam biasa, cuma ada makan supplement sikit.

Breakfast dengan Cinch Latte.

Lunch makan nasi berlauk, tapi berpada-pada lah.

cara kuruskan badan dengan cepat
Err.. Tapi takde lah sampai kira kalori bagai

Boleh lebihkan lauk tapi nasi kurangkan.

Dinner makan lagi nasi. Kadang – kadang exchange je yang Cinch tu.

Supplement Untuk Kurus

Suami saya amalkan Set Kurus Shaklee Premium.

Dalam set ini ada 5 jenis supplement termasuk Cinch Shake, Alfalfa, Omega, Lecithin dan Herblax.

Cinch Shaklee ni sebenarnya ada 3 perasa. Ada perasa Vanilla, Chocolate dan Cafe Latte. Cinch berfungsi sebagai meal replacement. Dalam satu hidangan, ada nutrisi lengkap untuk satu meal dewasa. Memang kenyang lah kalau minum.

cara kuruskan badan dengan cepat
Set Kurus Premium

Omega pulak berperanan untuk membakar lemak degil. Lecithin untuk pecahkan lemak dari makanan yang kita makan.

Masa program kurus, suami saya tak lah diet sangat.

Makanan macam nasi lemak, udang masak lemak tu memang masih makan. Portion nasi pun macam biasa. Tapi tak lah makan terlalu banyak. Sederhana je.

Banyak lagi adik ipar saya makan >_<

Jadi kalau orang yang nak kurus, boleh je makan macam biasa, cuma tak terlalu banyak.

Boleh lah ambil Omega dan Lecithin selepas makan.

Alfalfa pulak membantu mengangkut lemak yang pecah tadi untuk keluar dari badan, di samping detox tubuh. Herblax lebih power sikit dari Alfalfa. Kalau rasa susah nak melawas, bagus lah ambil Herblax.

Total ni semua RM 484.

Memang berbaloi – baloi lah sebab akhirnya suami saya berjaya gak kempiskan perut dan kuruskan badan dalam masa seminggu 😀

Kurus Selepas Seminggu!

Alhamdulillah dalam hujung minggu pertama, seluar hubby dah mula rasa longgar.

Dalam minggu kedua, tali pinggang pulak rasa tak boleh nak pakai sebab seluar longgar sangat.

Excited sangat bila saya dapat tahu! 😀

Takde lah isu perut menggeleber ke, seluar asyik sendat kat pinggang.

Lagi best sebab tak perlu puasa untuk kuruskan badan dan kempiskan perut ^_^

Kalau anda pun nak kurus macam suami saya, bertindak lah sekarang! 😀

Fast action, fast result.

♥ Khadeejah Hasmad ♥
SMS/WhatsApp : 019 477 3457
Shaklee ID : 858755

Similar Posts

8 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *