Travel Tips

Tips Packing Baju Secara Kemas

Travel adalah sangat sinonim dengan kitorang. Hampir setiap minggu long distance travel. Err, baru travel local. Insya-Allah in 2-3 months cuba-cuba ke overseas pula ^_< «« RCA nih!

Biasa kalau travel, bab paling leceh adalah packing baju. Dan bila semasa travel pulak, paling sakit mata kalau bila dah ambil baju dalam beg, beg jadi selerak.

Susun lah cantik macam mana pun, bila dah ada anak-anak kecik ni, memang akan messy jugak. Bila dah messy, nak cari baju lain, makan masa, kadang tak jumpa T_T

Alhamdulillah hari tu diberi ilham oleh Allah melalui page Elegant Backpackers, page upline ai lah tu, tentang cara nak packing versi smart.

image

Kalau nak ambil baju pun, senang, buka pouch yang berkenaan je.

Tapi oleh kerana saya malas nak cari mana jual benda ni, dengan kreatif nya, daku guna kotak Shaklee untuk isi baju. Kih3

Amacam? ;)
Amacam? 😉

Nak packing pun senang. Baju saya letak dalam kotak saya. Baju suami dalam kotak suami. Baju anak-anak ada kotak masing-masing.

Bila nak unpack, just buka kotak berkenaan, dan ambil baju yang berkenan. Selesai masalah beg selerak! ^_^

Moga perkongsian ini bermanfaat untuk anda 😀

Khadeejah Hasmad
SMS /Whatsapp : 019-409 3457
Shaklee ID : 858755

Similar Posts

2 Comments

  1. Nampak macam gambar di atas terkeluar dari garisan post sehingga ke bahagian sidebar.. Saya skalau travel mesti excited nak packing baju dalam beg lagi excited. haha

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *