Pengedar Shaklee

Tips Suri Rumah Berjaya Menjana Pendapatan

Saya adalah seorang suri rumah sepenuh masa. Dan saya memang berbangga dengan profesion tu. Saya pernah bekerja di Petronas selama dalam lebih kurang setahun.

Tapi sebab suami kerja di Kerteh, saya di KL, dan kami hanya dapat berjumpa di hujung minggu, saya ambil keputusan untuk berhenti kerja.

Duduk di rumah tak semudah sangkaan ramai orang. Suri rumah tak goyang kaki ya!

Rasanya suri rumah tinggi tahap stress sebab langsung tiada masa untuk bersendirian, nak mengelamun pun tak sempat kot.

Oh dah melalut lak…

Di sini saya nak kongsikan rahsia saya menjadi seorang suri rumah menjana pendapatan.

Tipikal masyarakat sekarang berpendapat duduk rumah tak boleh buat apa.

Nak buat duit pun tak boleh.

Nak berbakti pada masyarakat pun tak boleh.

No no no!!!

Pendapat itu salah sama sekali.

Siapa pernah dengar Flash Mob Breastfeeding di KLCC pada 2012? Atau gathering Breastfeeding untuk World Record pada 2013

Kedua-dua event tu, kawan saya yang suri rumah yang handle tu. Haaa? Tak percaya kan? 😉

Ok ok.

Saya nak cerita perjalanan saya bersama Shaklee yang membantu saya generate income hampir 5-angka dah sekarang.

Saya mula ambil Shaklee sewaktu pantang anak pertama. Masa tu susu saya banyak je, melimpah ruah. Tapi masalah saya, saya sangat cepat letih.

Dah la cepat letih, cepat pulak lapar. Stress!

Dah pulak tu masa tu banyak keputihan keluar…

Kehidupan sebagai ibu baru, dirasakan serabut!

Masa tu lah saya mula berkenalan dengan ESP 😀

ESP sangat berkesan membantu saya bertenaga dan kurangkan rasa lapar. Alhamdulillah sangat… 🙂

Untuk masalah keputihan, saya dicadangkan untuk ambil Alfalfa. Alhamdulillah Alfalfa cepat berkesan untuk saya 🙂

Bila saya dapati Shaklee sangat bagus dan berkesan, rasa macam nak sangat kongsi kepoweran produk Shaklee dengan seluruh dunia 😉

So saya pun join Shaklee (antara keputusan yang sangat2 saya bersyukur!).

Lepas setahun lebih, baru saya terbuka hati untuk mencurahkan sepenuh perhatian untuk bisnes Shaklee.

Bulan pertama, saya dapat income 3-angka. Wahhh not bad! Alhamdulillah!

Bulan kedua saya target nak naik rank pertama dalam Shaklee. Dan waaahhhh Alhamdulillah saya berjaya 😀

Dari situ lah saya mula menikmati income 4-angka 😉

Jana Pendapatan dari Rumah

Yang saya nak tekankan di sini, bukan income sangat pun menjadi motivasi untuk saya buat Shaklee.

Tapi kemanisan merasa hidup ni tak mendatar…

Sentiasa ada cabaran…

Sentiasa ada benda yang nak dibuat…

Sentiasa ada benda baru untuk dipelajari…

Kenal ramai orang yang positif dan circle of friends kita pun makin meluas dengan orang-orang yang berjaya…

Takdelah murung je duduk rumah kan?

Hidup pun rasa sentiasa segar sebab kita tak statik kat satu tempat.

Kalau kita suri rumah dah bosan dengan rutin harian, apa kata cuba Shaklee untuk cabar diri kita.

Sejauh mana agaknya kita boleh pergi?

Cabar diri untuk buat sales RM 10,000 RM 20,000 dan cabar diri untuk hasilkan lebih ramai leaders di dalam organisasi kita.

Alah Shaklee ni takyah keluar rumah pun boleh. Buat online je. Dunia sekarang kan di hujung jari 😉

Kalau nak tahu saya ni jenis tak suka keluar rumah melainkan betul-betul penting je. Kalau nak pergi pasar pun, malas aje rasanya. Haha. Sebab tu suami je yang selalu beli barang basah 😛

Sejak join Shaklee ni lah, baru saya dapat bagi mak apak duit bulanan yang saya rasa, rupenye boleh je aku bagi banyak ni. Haha.

Masa kerja Petronas pun tak bagi banyak tu kot…

Ye lah, masa kerja dulu banyak benda perlu duit; temptation nak makan Nando’s kat Suria KLCC hari-hari (ahaks), duit minyak, duit tol, duit LRT, duit sewa rumah (sila faham bahawa kos sara hidup kat KL memang tinggi okeh).

Tu tak masuk lagi gaji kena byk tax tetiap bulan. Sabar aje lah. Last- last tinggal berapa je? Saving memang takda lah dulu. Isk isk isk

Alhamdulillah sekarang hidup makin terurus. Saving untuk anak-anak pun ada 😉

Sekarang saya cabar diri saya untuk dapatkan income 5-angka pulak. Saya pun nak merasa bagi mak apak sebulan minima RM 10,000 🙂

Sape tak teringin nak bagi banyak-banyak kat mak bapak,kan?

Anda pun berminat nak join Shaklee bersama saya?

Insya-Allah saya akan coach anda sampai berjaya 😀

Tapi diri sendiri kena mahu lah. Mahu dan hati mesti kena kental!

Oh, tapi kalau nak join untuk makan sendiri je pun, saya terima dengan hati terbuka 😀

Hubungi saya sekarang!

Khadeejah Hasmad
SMS/WhatsApp : 019-409 3457
Email : [email protected]
Shaklee ID : 858755

 

Similar Posts

6 Comments

  1. Saya seorg suri rumah umur pun masih rendah…tpi saya juga ingin berjaya seperti puan….mcam mana saya harus jadi suri rumah berjaya sperti puan….BOLE SAYA MASUK AHLI(aisyah from SABAH)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *