Tips Tambah Susu Yang Merudum Semasa Period

Sesetengah ibu runsing bila period datang. Masa ni lah ibu akan ligat berfikir cemana nak tambah susu yang mula merudum. Sesetengah ibu ok je.

Tetapi susu merudum semasa period adalah normal, sebab darah kita sedang keluar dengan banyak. Body fluid is decreasing, jadi normal kalau susu drop. Bila body fluid decreasing, fluid untuk hasilkan susu pun drop, jadi milk production pun drop.

Apa nak buat?

Solusinya, banyakkan pemakanan berasaskan kalsium dan berzat semasa period. Contoh makanan berasaskan kalsium termasuk seperti minum susu, makan sayur yang banyak, yogurt, etc.

Kaitan Kalsium Dengan Susu Merudum Semasa Period

Biasa dengar kalsium ni bantu kuatkan tulang je kan?

Sebenarnya kalsium juga merupakan salah satu komponen utama untuk membentuk darah. Kalsium ni akan membantu replenish darah yang hilang semasa kita datang haid tadi. Sebab tu lah kalau ibu hamil pun di minta untuk minum susu banyak- banyak supaya bukan saja nak elak lenguh badan, tapi nak elak risiko tumpah darah semasa bersalin nanti.

Calcium helps blood clot.

Dah minum banyak susu, tapi susu tetap merudum

Jika anda dah pun minum banyak susu tetapi susu tetap merudum semasa datang haid, saya cadangkan anda dapatkan Set Penyusuan Shaklee.

Set ini bukan sahaja mengelakkan supaya susu merudum semasa period, tetapi ia juga bantu banyakkan susu semasa tak period.

–> Baca juga 5 asas penyusuan yang penting walaupun ambil Set Penyusuan Shaklee

Cara Dapatkan Set Penyusuan Shaklee

Set Penyusuan Shaklee (klik untuk testimoni) telah membantu merangsang penghasilan susu yang meriah dan pekat untuk ramai ibu menyusu.

Ia turut membantu saya secara peribadi untuk bertenaga dan cergas walaupun aktif menyusukan anak.

set breastfeeding shaklee banyakkan susu

Set Penyusuan Shaklee yang telah membantu ramai ibu menyusu

Untuk dapatkan Set Penyusuan Shaklee, anda boleh hubungi saya di :

♥ Khadeejah Hasmad ♥
SMS/Whatsapp : 019 477 3457
(Atau klik terus untuk Whatsapp : www.wasap.my/60194773457)
Shaklee ID : 858755

One Response

  1. Elin Malek 18 November 2014

Leave a Reply

CommentLuv badge

Shares