Inspiration

Tips Vacation Travel

Benda #1 yang kami buat bila hati mula terbuka untuk vacation travelling adalah bukan duit.Tapi VISION BOARD.

Alhamdulillah Allah izin semua tempat yang tersenarai pada dinding meja kerja kami ini, semua dah sampai. Allahuakbar!

Yang tak tersenarai pun sampai. Subhanallah.

Masa print dan tampal gambar2 ni, duit pun entah mana nak cari. Europe kan, bukannya Thailand.

Tapi dengan izin Allah, Alhamdulillah jejak juga tempat2 ni.

Dalam sejarah empayar Islam, contoh Vision Board yang paling famous adalah penaklukan Kota Konstantinople.

Nabi Muhammad s.a.w sendiri yang buatkan Vision Board tersebut. Benda yang pada zaman baginda umpama macam tak masuk akal.

Akhirnya Sultan Muhammad Al-Faatih berjaya merealisasikan impian itu.

Bila kita mahukan sesuatu, bertindak selari dengan kemahuan. Bukan tunggu tuah jatuh ke riba.

Buat kasi sampai jadi! ?????

#deejatravelstories

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *