Detoks Parasit | Eat Clean

Toksin Umpama Sampah Dalam Badan. Dari Mana Datang Toksin?

Toksin ni macam sampah yang busuk.

Cuma, dia ada dalam badan.

Kalau rumah kita tak buang sampah busuk, 3 hari mesti dah berulat kan.

Kita geli tengok.

Macam tu lah badan kita.

Kalau biar lama toksin dalam badan, lama-lama cacing pun beranak pinak T_T

Eii geli sebut cacing nih.

Jom saya kongsikan, macam mana tiba-tiba toksin boleh wujud dalam badan kita.

Kita makan makanan kot, bukannya makan sampah.

1) Toksin Dari Dalam

Sel badan kita umpama sebuah kilang.

Bila kita pegi kawasan kilang yg heavy industry (sel kita ni bukan calang-calang, kerja memang heavy), kilang tu keluarkan asap & sisa toksik.

Macam tu lah sel kita.

Dia buat kerja, dan kemudian aktiviti sel menghasilkan toksin.

image
Sel buat kerja untuk pastikan kita hidup dan semua organ berfungsi dengan baik

Tapi Allah cipta badan kita ni hebat, ia boleh neutralize toksin-toksin tu tanpa bantuan pihak luar.

Satu lagi punca toksin dari aktiviti tubuh kita ialah makanan yang tak tercerna.

Kalau kita makan banyak sangat, ada part yang tubuh kita tak boleh hadam.

Yang tak dapat di hadam ni, nanti dia jadi toksin.

Sebab tu lah Rasulullah s.a.w suruh berhenti makan sebelum kenyang.

Itu aktiviti dalam badan kita yg hasilnya – TOKSIN.

2) Toksin Dari Luar

1. Makanan yg tak berkhasiat

Entah bahan apa dalam makanan rapu macam jajan. Nama pun tak berkhasiat. Banyak toksin tu

2. Buah dan sayur yg tinggi bahan toksin

Memang bagus makan buah dan sayur.

Tapi buah yang diracun, di baja kimia, diawet, banyak toksin tu.

Anak-anak kami punya badan macam ada natural indicator.

Strawberry di Jepun, bila makan berkotak sekalipun, Alhamdulillah kekal sihat.

Tapi strawberry di sini, baru makan beberapa biji, dah demam selsema batuk.

Tak berani dah nak bagi.

Sebelum ni terkena dengan limau mandarin.

Buah memang bagus, cuma buah import perlukan pengawet untuk pastikan ia kekal tampak segar bila di jual di negara kita.

Toksin tu.

3. Asap

Rokok. Kereta. Kilang. Bahan bakar.

Kalaulah toksik dalam udara tu boleh nampak, agaknya semua nak pakai topeng oksigen.

4. Pakaian

Ya, pakaian. Sebabnya pencuci baju yang komersial ni tinggi bahan kimia yang berbahaya.

Kita guna cuci baju, baju mesti serap sedikit sebanyak.

Dan lepas tu, kita pakai, kena kat kulit kita.

Toksik juga.

5. Tempek kat kulit

Pelbagai jenis krim dan losyen yang kita tak pasti bahan dia ni dah buat clinical testing atau belum.

Side effect ada atau tidak.

Kebanyakan krim dan losyen memerlukan bahan kimia untuk berfungsi.

Bahan-bahan kimia ini berbahaya dan boleh meresap masuk dalam badan melalui kulit.

Buang Toksin

Banyak toksin buat otak tak boleh fikir secara optimum.

Asyik stress, nak komplen sana sini.

Sebab itu, bagus untuk kita buang toksin dalam badan, untuk kebahagiaan dan kesihatan diri kita.

Istilah buang toksin ini lebih dikenali sebagai DETOX.

Shaklee baru launch program detox.

Program ini menawarkan Pakej Set Detox.

image
Set Detoks

Bila beli set detox dengan Diaryofmuhammad.com:-

1. Dapat FREE Shaklee MEMBERSHIP!

2. Dapat beg eksklusif #LiveAmazing

3. Dapat private monitoring dari saya yang dah pun menjalani proses Detoks.

Masa proses Detoks nanti, badan akan mengalami sedikit kejutan budaya.

Detoks pun bukan sekadar makan Shaklee, tapi kita ada meal plan sekali.

Jadi penting untuk saya guide anda supaya anda berjaya detoks.

Hasil Detox

Bila toksin dah di buang, semua organ dalam badan kita boleh berfungsi dengan efektik dan optimum.

Antara hasil Detox yang Group Detoks kami alami :

1) suami saya turun berat dan seluar pun bertambah longgar

Jangan risau kalau anda underweight dan tak nak turun berat, berat tak akan turun.

2) Muka bertambah glowing

3) Lebih mudah membuang, sedap sangat badan

4) Rasa lebih cergas walaupun kerja dari pagi sampai malam.

Dan banyak lagi.

Nak detox ramai-ramai & saya coach?

Kalau nak, Whatsapp cepat ke 0196953317, cakap “Saya nak join Detox.”

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *