Event Sana Sini

Tunjang Utama Bisnes Shaklee : Refreshed!

Beberapa hari yang lepas alhamdulillah Allah izinkan saya ke kelas moyang Shaklee saya, Kak Norita, atau lebih dikenali sebagai Kak N.

Sebenarnya dah lama sangat saya nak join kelas Kak N ni, tapi selalu clash dengan program lain.

Dipendekkan cerita, tak sangka akhirnya join jugak kelas dia asbab saya terpaksa ke HQ untuk beli vitamin untuk COD.

Memang indah percaturan Allah!

Betulkan niat ke kelas

Jangan doa nak jadi macam saya! Anda tak tahu ujian-ujian yang saya lalui, anda mungkin tak sanggup nak lalui.

Doa lah nak kejayaan yang lebih baik dari saya.

Itu antara bait-bait pertama yang Kak N sebut masa memulakan kelas.

asas bisnes Shaklee
Khusyuk dengar ilmu selepas kelas

Kak N nasihat lagi, kita adalah apa yang kita niatkan.

Ada orang datang kelas semata-mata nak jumpa saya, nak aura katanya.

Maka itu lah yang dia dapat.

Cuba niat nak tambah ilmu, maka ilmu lah yang anda akan dapat.

Menyentuh Hati

Banyak input yang biasa dengar dalam kelas, tapi ada beberapa point yang sangat menyentuh dan menyentak hati saya.

Saya ni dengan Kak N tak rapat pun, tak pernah chat pun secara online, malah hari tu adalah hari pertama saya bertemu 4 mata dengan Kak N.

asas cara buat bisnes Shaklee
Extend sesi, terima kasih kepada yang request extended session ni

Selesai kelas konsultasi, entah ada siapa yang request kelas ajar macam mana nak move forward dalam Shaklee, kata lainnya, macam mana nak naik pangkat dalam Shaklee.

Ooops, bukan dengan cara beli stok atau paksa orang beli ya.

Ada lah beberapa tips yang menarik, tapi yang point yang paling utama adalah minta tolong dengan Allah.

Saya kadang terlupa untuk minta sungguh-sungguh dari Allah.

Kita doa sekadar berdoa, tanpa yakin doa akan diperkenankan.

Kita lebih yakin usaha dan kudrat diri kita lebih kuat dari doa penuh rendah hati.

Minta lah tolong dari Allah walau kita rasa perkara itu mustahil.

Yang menariknya Kak N kongsikan beberapa skrip doa peribadi beliau, yang saya rasa sangat lembut dan menusuk hati..

Ya, sangat penuh pengharapan, bukan doa yang dingin, bukan doa yang doa sebab upline suruh doa.

Outcome nya?

Alhamdulillah jiwa saya lebih tenang dan kembali segar, dan petang kelmarin saya menyaksikan keajaiban pada performance GE saya :’)

Sebak, menitis air mata…

Sungguh Engkau Kaya Ya Allah!

asas cara bisnes Shaklee
Amek gambar lepas first session 😉

Dunia bisnes memang penuh warna warni, kejap di atas, sekejap lagi di bawah.

Maka hendaklah kita sentiasa bergantung bersandar kepada Allah kalau nak betul-betul kuat dan cekal.

Mukmin itu sentiasa bersyukur di kala diuji dengan musibah, atau diberi nikmat kesenangan.

Jom join Shaklee dengan saya ^_^

♥ Khadeejah Hasmad ♥
SMS/WhatsApp : 019 477 3457
Shaklee ID : 858755

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *