cara merawat sakit kencing kotor
Kencing Kotor

Vitamin Untuk Hilangkan Sakit Kencing Kotor Dengan Cepat

Ohmai, kencing kotor ni memang sakit.

Pedih!

cara merawat sakit kencing kotor
Berkerut masa buang air, betul sungguh ni! Kalau boleh, rasa nak nangis sekali okeh, punya lah pedih

Tapi ianya berlaku mostly kepada orang perempuan, yang suka tahan kencing T_T dan lepas tu tak banyak minum air.

Kalau tak dirawat, boleh merebak ke buah pinggang.

Salur kencing orang perempuan ini lebih pendek berbanding lelaki.

Jadi bila kita tahan air kencing, kuman-kuman pun berpesta ria lah dalam pundi dan salur kencing.

Lagi lama tahan, kuman-kuman akan buat rumah dan mula merosakkan salur kencing, atau ayat doktor Рjadi jangkitan kuman lah.

Bila mula ada jangkitan kuman kat salur kencing ni, kita akan kencing pun rasa nak kencing kerap, tapi keluar setitik dua je.

Dan paling menakutkan adalah masa nak kencing tu, homai fobia dan azabnya rasa macam kena toreh je kat bawah tu! T_T

Ok, part paling best, meh saya nak kongsikan, apa tips hilangkan rasa sakit tu ūüėČ

2 Cara Hilangkan Sakit Kencing Kotor

Mesti tak sabar-sabar dah kan ūüėÄ

Saya dah amalkan minum air barli tapi lambat sangat sakit tu hilang. Saya nak fast result.

1/ Penting : Vitamin Hilangkan Kencing Kotor

Super penting!

Ambil Vitamin Hilangkan Kencing Kotor Shaklee sebagai antibiotik untuk mematikan kuman dan bakteria kencing kotor dengan cepat.

Vitamin tersebut adalah Vivix.

Bakteria memang takut dengan antibiotik semulajadi yang takde bahan kimia.

cara rawat sakit kencing manis
Sebotol Vivix untuk dihabiskan dalam masa 14 hari

Saya cadangkan anda konsisten sekurang-kurangnya 14 hari dengan Vivix ini sebagai antibiotik.

Bagaimana Vivix Menghilangkan Sakit Kencing Kotor

Kencing kotor berlaku di sebabkan terdapatnya bakteria dan kulat yang terdapat dalam saluran kencing.

Vivix pula mengandungi Resveratoral, iaitu sejenis Polyphenol.

Asalnya Polyphenol adalah bahan kimia semulajadi yang terdapat di dalam tumbuh-tumbuhan untuk melindungi buah daripada serangan kulat dan cuaca ekstreme.

Di dalam kes kencing kotor, Resveratrol bertindak sebagai anti-radang untuk menghalang bakteria daripada merebak dan melindungi saluran kencing daripada di serang kulat yang menyebabkan kencing kotor dan sakit apabila kencing.

Konsisten makan extradose seperti yang saya cadangkan selepas belian nanti, sampai hilang sakit kencing kotor.

–> Baca juga apa itu Vivix

2/ Banyakkan Minum Air & Kerapkan Kencing

Ini yang paling penting.

Kalau minum Vivix Vitamin Hilangkan Kencing Kotor; tetapi tak banyak minum air, tak efektif juga kalau tak minum air masak.

Percaya lah, sebab saya sendiri pernah alami. Nak tak nak kena juga complement dengan minum air masak banyak-banyak.

Kenapa kena minum air masak untuk kencing kotor

Sebabnya, bila kita minum air masak, air masak ni akan cuci balik bahagian yang kena jangkitan kuman, dan selepas cuci, kita akan terasa nak kencing sebab badan kita nak cecepat buang kuman yang jahat itu.

Lagi kerap kita kencing, lagi cepat kuman-kuman yang dah lama bertapa tu akan hilang, dan lagi cepat lah sakit kita hilang, biiznillah.

Masuk je toilet, kencing je walau setitik dua.

cara hilangkan sakit kencing kotor
Nak cepat baik, kena berkorban sikit. Elakkan minum air manis masa ni.

3 Pantang semasa kencing kotor

Ada 3 perkara kena pantang semasa kencing kotor supaya cepat baik :

1/ Elakkan minum air berkafein

Uih, saya pernah sekali rasa macam dah baik, lepas tu cuba lah nak minum satu cawan teh, rindu.

Tak sampai satu jam pun lepas tu, terus kena balik. Seksanya.

Sebaik-baiknya tunggu lah dalam 2 minggu selepas betul-betul pulih, baru boleh cuba semula.

2/ Elakkan minum air manis

Air manis ini ada gula. Gula buat bakteria semakin meriah. Jadi buat sementara waktu ni, minum air masak je dulu.

3/ Tuala yang bersih

Pastikan masa ni tuala yang guna untuk lap selepas buang air adalah tuala yang bersih. Kalau boleh masa ini lah kerapkan tukar tuala.

Bukan apa, takut ada bakteria melekat kat tuala tu, nanti kita lap sekali lagi, bakteria datang semula.

Just for this time supaya cepat baik.

Kisah Cikpuan R Derita Kencing Kotor Selama 3 Tahun

Bulan lepas Cikpuan R hubungi saya untuk kencing kotor.  Menurut beliau, dah 3 tahun beliau terpaksa menanggung sakit kencing kotor.

Ya, 3 tahun. Bukan 3 hari, bukan 30 hari tau. Kencing kotor ni sehari pun dah seksa tau. Selama 3 tahun tu makan antibiotik saja.

Dia dah tak tahan dan nak cari cara macam mana untuk hilangkankencing kotor tanpa kena antibiotik lagi.

Dia Whatsapp kata nak beli Vivix. Lepas dah bersembang pasal vivix, dia nak beli 2 botol Vivix.

Terus dapat free keahlian – jadi member Shaklee tanpa bayar yuran. Dalam masa sejam, dia buat payment.

Kencing Kotor 3 Tahun Hilang Dalam 3 Minggu!

2 hari pertama makan Vivix, dia kata sakit kepala. Jadi saya suggestkan separuhkan dos. Alhamdulillah lepas tu healing crisis dia dah okay.

Kemudian dia makan dos Vivix macam biasa. 10 hari kemudian, saya follow up lagi dia kata masih sakit waktu kencing.

Saya nasihatkan dia upkan pengambilan air kosong. 8 hari lepas tu, saya follow up lagi.

Dan alhamdulillah dia kata kencing kotor dia semakin pulih.

Alhamdulillah syukur sangat.

Kiranya Cikpuan R ambil masa lebih kurang 3 minggu untuk nampak perubahan positif untuk masalah kencing kotor yang dah 3 tahun tak hilang walaupun makan antibiotik.

Syukur sangat.

Kawan-kawan yang ada masalah kencing kotor, bagus lah try Vivix.

Berbaloi – baloi.

Recap cara hilangkan sakit kencing kotor

Wajib buat semua ni:

#1 : Minum air kosong sekurang-kurang nya 3 liter sehari

#2 : Jangan tahan kencing

#3 : Dapatkan Vivix Vitamin Kencing Kotor untuk bunuh semua kulat dan bakteria penyebab kencing kotor

2 Yang Wajib Untuk Kencing Kotor

#1 : Vivix Vitamin Hilang Kencing Kotor

Boleh dapatkan dari saya РWhatsApp Khadeejah Hasmad 019 477 3457 (www.wasap.my/60194773457)

#2 : Botol air 

Sentiasa refill botol air dengan air masak. Pastikan memang air masak atau air kosong tak pernah kering dari botol air

Jangan di tahan-tahan sakit itu, sebab kalau di tahan, buah pinggang pulak yang akan kena jangkitan kuman, bertambah parah pulak nanti.

Kalau dah selalu kena, cuba disiplin 2 item wajib di atas

Moga cepat hilang sakit kencing kotor anda ūüėÄ

‚ô• Khadeejah Hasmad ‚ô•
SMS/Whatsapp : 019 477 3457
(Atau klik terus untuk Whatsapp : www.wasap.my/60194773457)
Shaklee ID : 858755

Similar Posts

15 Comments

  1. Assalammualaikum. Akak, saya ingin minta pendapat akak lah. Sekarang ni, saya mengalami sakit perut, tetapi saya tidak uzur. Saya juga berasa sakit selepas membuang air kecil. Perut saya juga bertambah sakit. Dan kadang kadang, bahagian pinggang saya berasa sakit. Adakah ini satu masalah yang serious? Dan adakah akak tahu bagaimana cara mengatasinya? Sehingga kini saya masih belum berjumpa dengan doktor dan saya rasa baru 2-3 hari saya mengalami perkara begini.

  2. Assalamualaikum w.b.t , akak saya nak minta pendapat , saya dah dua hari demam , selesema dan sebagainya . saya juga rasa macam nak lelah . oke pasal kencing , bila kencing ja sakit lepastu keluar macam cecair putih . apa kah perlu saya lakukan ? Mohon penjelasan ?

  3. Comment Text*sy br j dpt th y sy kene jangkitan kuman,,,, dah skrng sy sdng mengandung,,, boleh ke ubat vvx ni sy mkn waktu mengandung?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *