Vitamin Hilangkan Letih Breastfeeding Supaya Mama Tak Give Up Breastfeed

Letih betul menyusukan Muhammad masa baby. Masa tu baby Muhammad minta susu dengan sangat kerap, rasanya lepas setengah jam habis menyusu, mesti nak lagi.

Pulak tu setiap kali menyusu, mau nya dia menyusu kadang tu hampir sejam.

Baby Muhammad kerap menyusu bukan sebab susu saya sikit. Susu saya banyak saja sampai bengkak susu. Tapi kan pattern menyusu setiap baby memang berbeza.

Bila baby kerap sangat nak menyusu, saya rasa letih macam nak pengsan.

Rasa lemah badan sangat-sangat.

Beberapa kali juga lah saya minta suami yang tolong pegangkan baby lepas dia balik kerja. Sebabnya saya nak rehat. Saya tak larat seharian kerja menyusukan baby saja.

Pernah beberapa kali saya suarakan pada suami nak bagi baby Muhammad ni susu formula sahaja lah, senang. Supaya saya dah tak letih breastfeeding.

Tapi tak sampai hati lah pulak kan.

cuba bermacam cara nak hilangkan letih breastfeeding

Saya berusaha cari jalan macam mana nak hilangkan rasa letih tu.

Dah tentu saya masa tu tak minum kopi. Air gas macam 100 plus pun saya tak berani sentuh.

Bila menyusukan baby ni, kita lebih memilih nak makan apa, kan.

Saya juga pernah cuba untuk minum air masak banyak-banyak. Tapi tak juga berkesan hilangkan letih breastfeeding tu.

Saya sampai terfikir, saya seorang saja kah yang ada masalah ni. Kenapa tak pernah nampak orang lain cerita pasal letih semasa menyusukan baby.

Sampai lah saya nampak iklan supplement Shaklee untuk atasi masalah letih breastfeeding.

Oh, rupa-rupanya ini adalah masalah sejagat ibu breastfeed. Bukan saya seorang ada masalah ni.

Vitamin hilangkan letih semasa breastfeeding

Masa tu hampir setiap hari saya nampak iklan vitamin ESP Shaklee. Kawan-kawan yang minum ESP Shaklee cakap susu mereka makin pekat, jadi baby cepat kenyang.

Oleh kerana betul tak tahan dengan masalah letih melampau saya ni, saya pun beli saja lah ESP Shaklee yang bernilai RM 175 tu.

Penyelamat ku!

 

Sejurus dapat je ESP, cepat-cepat saya bancuh malam tu jugak.

Terus rasa segar

Bancuhan pertama tu lah saya mula jatuh cinta dengan ESP Shaklee.

Ya Allah tak sangka badan saya tiba-tiba rasa segar sangat-sangat. Rasa bertenaga. Rasa macam orang baru.

Walaupun kemudiannya saya masih menyusukan baby Muhammad, tapi masalah letih semasa breastfeeding dah beransur hilang.

Sedap badan betul. Macam-macam kerja rumah boleh buat. Memang seronok.

Lagi satu yang saya suka sangat masa tu adalah rasa cepat lapar pun hilang.

Syukur nya!

Terus rasa macam supermom

Jom cuba ESP Shaklee

Kalau Mama yang lain ada masalah sangat cepat letih semasa breastfeeding, saya memang syorkan sangat-sangat untuk dapatkan ESP Shaklee ni.

Memang berbaloi-baloi sangat. Menyusukan baby dapat, cergas bertenaga pun dapat.

Untuk dapatkan ESP Shaklee ni (RM 175), Mama boleh contact saya terus :

Khadeejah Hasmad

Whatsapp, Klik : 019 4773457

Shaklee ID : 858755

Leave a Reply

CommentLuv badge

Shares