Hamil

Wordless Wednesday: Kenapa Baby Belum Ready Untuk Keluar

Induction merupakan salah satu faktor utama kepada c-section iaitu bersalin secara pembedahan.

Jika Gynae anda menyarankan untuk induction supaya baby keluar cepat, cari second or third opinion.

Dalam kes saya, saya pernah hampir di induce setelah pecah ketuban masa nak bersalin anak sulung. But I refused. Tapi kalau nak refuse pun, kena tahu sebab apa.

tak perlu induce

For support group untuk Gentle Birth di Malaysia, anda di galakkan untuk join group Gentle Birthing Group di Facebook.

Entry ni dah jadi semi-wordless 😛

Nak cerita apa saya belajar bila anak sulung saya lahir pada 37 minggu (tak cukup 40-42 minggu) via natural induction – jalan satu tasik , tapi next entry lah ya 😉

Khadeejah Hasmad

SMS/WhatsApp : 019 4093457

Shaklee ID : 858755

Similar Posts

One Comment

  1. Masa bsalin dania, kene induce sebab dah overdue 2 mggu. Pastu poor progress pulak. Kesudahannya czer. Alisya pulak, niat nak vbac tapi specialist ckp tak boleh sbb cord presentation. Menyesal dua2 pregnency ni tak tuntut ilmu betol2 pasal birthing. Insyaallah, next pregnency kalau ada rezeki, kene blaja betol2. Anyway, thanks for sharing this. Suka sangat entry wordless2 ni

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *